REKLAMI GEÇ

Bağbaşı Yaylası teleferikle yarışıyor

Bağbaşı Yaylası teleferikle yarışıyor

Denizli, günlerdir Büyükşehir Belediyesi’nin 38 milyon lira harcamayla hizmete sunduğu teleferik projesini konuşuyor. Kenti semadan seyrettiren teleferik kadar; bin 400 rakımlı yaylaya yapılan tesisler de dikkat çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2015 Salı, 12:49

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Bağbaşı Yaylası’na teleferik hattı ve dinlenme tesisleri uzun bir bekleyişin ardından nihayet hizmette. Aslında kent belleğinin önemli yapı taşlarından birini oluşturacak bu kritik proje, gerek süresi, gerek konumu, gerekse kapsamı nedeniyle uzun süredir gündemde. Ancak teleferik projesi, yaklaşık 4 gündür, hiç bu kadar fazla konuşulmamış gündemin ilk sırasını meşgul etmemişti.

denizli-teleferik-bagbasi-yayla-tesisi-teleferik-ile-yarisiyor-ic-6

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Birbuçuk yıllık çalışmanın sonunda hizmete açılan proje, özellikle Bağbaşı Yaylası’na yapılan ağaç evlerden örülü yayla dinlenme tesisiyle de kente sürpriz bir adres daha kazandırdı. Cumartesi gününden itibaren devasa kuyruklar oluşturarak teleferiğe akın eden Denizlililer, semadan kente bakma yarışı içine girerken, yaylaya yapılan dinlenmez ve konaklama tesisleri de şaşırtıyor. Yüzlerce kişi Bağbabaşı’ndaki alt istasyonda uzun kuyruklar oluşturuyor. Denizlililer teleferiğe herkesten önce ve ücretsiz binebilmek için saatlerce kuyruk beklemeyi göze alıyor.

denizli-teleferik-bagbasi-yayla-tesisi-teleferik-ile-yarisiyor-ic-5

KENT ORMANI İLE BAŞLIYOR
Özel aracı olmayanlar Teleferik noktasına 22 numaralı otobüs veya Bağbaşı minibüsleriyle ulaşabiliyor. Teleferik yolculuğu Bağbaşı’nda vatandaşların daha çok piknik alanı olarak kullandığı kent ormanı içinden başlıyor. Teleferik için iki istasyon kuruldu. Alt istasyon ek binası bin 650 metrekare, alt istasyon kabin kısmı 650 metrekare alanı kapsıyor. Bağbaşı Yaylası’ndaki üst istasyon ise 2 bin 260 metrekareye kuruldu. Alt ve üst istasyonlar arasındaki halat uzunluğu bin 468 metre. Üst istasyonda kafe ve seyir terasları da yer alıyor. Yolcular ise 24 kabinle taşınıyor.

denizli-teleferik-bagbasi-yayla-tesisi-teleferik-ile-yarisiyor-ic-2

YAYLADA NELER VAR?
Bağbaşı Yaylası’ndaki ziyaretçileri restoran, bungalov ve ahşap evler, çadır kampı alanı, çocuk oyun parkı, ikram çadırı ve yeşil alanlardan oluşan 185 bin 850 metrekarelik alana sahip yayla tesisleri karşılıyor. Alanda isteyenlerin doğa yürüyüşü yapabileceği parkurlar oluşturuldu.

denizli-teleferik-bagbasi-yayla-tesisi-teleferik-ile-yarisiyor-ic-4

Yorumlar

Onur   -  Bağlantı 21 Ekim 2015, 14:24

Gerçekten büyük çalışmalar var.Yalnız trafik sorunu ve bina yapılarını daha dikkatli tarayıp yapsalar iyi olur.Malum bazı müteahhitler vur-geç usulü yapıyor işleri.

Ali   -  Bağlantı 21 Ekim 2015, 08:55

Denizlimize yakışır bir proje

hakan   -  Bağlantı 20 Ekim 2015, 14:14

Keşke şehir içine de raylı sistem yapıp trafiği rahatlatsalar.yeni stadyum yapıp virane yapıdan kurtarsalar.şehiriçin de büyük kavşaklara battı çıktı yapıp trafik daha akıcı olsa vsvs.sonrasında zaten teleferik de olsun,akvaryum da olsun vs. de…

ahmet albaş   -  Bağlantı 20 Ekim 2015, 14:10

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN OSMAN ZOLANA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu