REKLAMI GEÇ

Denizlispor Başkanı Çetin’in inşaat yatırımına Meclisten ‘şartlı evet’

Denizlispor Başkanı Çetin’in inşaat yatırımına Meclisten ‘şartlı evet’

Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in sahibi olduğu Çetin İnşaat limitet şirketinin Bereketler’de 10 dönüm üzerine yapacağı konut ve ticari alanlarla ilgili Büyükşehir Meclisi’nden karar çıktı. Kat artırımı yapılarak Çetin’e rant sağlanacağı iddialarıyla gündeme gelen yatırım ile ilgili Çetin’e meclis şartlı onay verdi. Çetin arazisine otel yaparsa 10 katlı yapabilecek, ancak konut ve ticari alan yaparsa en fazla 5 kat olabilecek; fazla oturum alanı sağlanamayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2020 Salı, 12:12

Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in sahibi olduğu Çetin İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi’nin Merkezefendi’ye bağlı Bereketler mahallesinde yaklaşık 10 dönüm üzerine yapacağı inşaat için Denizli Büyükşehir Meclisi’nden ‘şartlı evet’ kararı çıktı.

MECLİSTE GÖRÜŞÜLDÜ
Arazide; konut, ticari alan ve turizm bölgeleri ile birlikte karma alan yapmak isteyen Çetin’in şirketi, Merkezefendi Belediyesi’ne başvurarak kat artırımı talep etti. Merkezefendi Meclisi’nin şubat ayı gündemine alınan ve reddedilen talep, Denizli Büyükşehir Meclisi’ne geldi.

TASK SABİT, BİNA YOĞUNLUĞU AYNI KALDI
Tek ada ve tek parsel arazide imar değişikliği yapılmasına ilişkin konu, Büyükşehir Meclisi 1 No’lu Bayındırlık komisyonunda görüşüldü. Komisyon; kat yüksekliği ve inşaatın yayılma alanını belirleyen Taban Alan Katsayısı’nda (TASK) değişiklik yapmayı uygun bulmadı. Bölgede 1,50 olarak uygulanan TASK, Çetin için de 1,50 olarak uygulanacak. Komisyon; Çetin’in şirketine, konut ve ticari alandan oluşan karma alan yaparsa 5 kat, otel yaparsa 10 kat inşaat izni verilmesi konusunda imar planında değişikliği kabul etti. Ve Büyükşehir Meclisi’ne gönderdi.

ZOLAN: KAT NE OLURSA OLSUN İNŞAAT ALANI 1 METREKARE BİLE ARTAMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Bu konu ile ilgili farklı değerlendirmeler yapanlar oldu’ diyerek başladığı konuşmasında, bölgede beton yoğunluğunun yaşanmayacağını söyledi, “Bu yatırımda kat ne olursa olsun, inşaat alanı 1 metrekare dahi artmayacak. Değişiklik isteği, kütleyi yan yana koymakla, üst üste koymak arasında bir tercihtir” dedi.

‘YATIRIM, KAT YÜKSEKLİĞİNİN SORUN OLACAĞI BİR YERDE DEĞİL’
İnşaatın çevresindeki yeşil alanlar, eğitim ve sağlık alanları ile 25 metrelik yolların bulunması nedeniyle kat yüksekliğinin sorun yaratacağı bir yerde olmadığının altını çizen Zolan, “Yatırımcı, Merkezefendi Belediyesi’ne karma 10 kat yapmak için başvurmuş. Merkezefendi meclisimiz de reddetmiş. Ancak biz diyoruz ki; metrekare aynı kalmak kaydıyla: otel yapacaksan 10 kat, konut ve ticari alan yapacaksan 5 kat izin veriyoruz” diye konuştu.

TURİZM YATIRIMLARINA İHTİYACIMIZ VAR
Denizli’nin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına dikkat çeken ve kent merkezinde otellere ihtiyaç olduğunu belirten Zolan şunları söyledi:
“Turizmde Denizli’nin potansiyeli her geçen gün artıyor. Kent merkezinde konaklamak isteyen misafirlerimiz de oluyor. Şehri ileriye götürecek, turizm alanında elini rahatlatacak yatırımlara da ihtiyacımız var.”

KARAR MECLİS’TEN GEÇTİ
Zolan’ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Plan değişikliği; 40 evet oyuna karşılık 22 evet oyuyla kabul edildi.

Yorumlar

said ongun   -  Bağlantı 18 Şubat 2020, 15:19

GÖVEÇLİK TEKİ 90.000 M2 YOĞUNLUK ARTARKEN NASIL OLDU , BUNU İZAH EDİNİZ. ONA VAR, BUNA YOK..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu