REKLAMI GEÇ

Denizli’ye engelliler proje ofisi kurulacak

Denizli’ye engelliler proje ofisi kurulacak

AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Sezer Cihan, engellilerin problemlerini çözmek üzere proje ofisi kuracaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2013 Salı, 14:44

Gaziantep’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ardından Denizli’ye dönen Sezer Cihan, ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Günlük ziyaretlerine İstiklal Caddesi’nden başlayan Cihan, işyerlerinde esnafla sohbet etti.

GAZİANTEP’TE TANIŞTILAR
Cihan’ın bir sonraki durağı Doktorlar Caddesi’ndeki Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) oldu. Dernek başkanı Öztürk Özkan, ziyarette yaptığı konuşmada, Sezer Cihan ismini Kent Konseyleri Birliği’nin Engelsiz Kentler Çalıştayı’na katılmak için gittiği Gaziantep’te duyduğunu ifade ederek, “O şehrin tarihi ve kültürel değere sahip mekanlarını gezdik. Bu çalışmaların başında Denizli’den sizin olduğunuzu duymak bizi gururlandırdı. Sizden aday olmanız ve sonra da başkan olmanız halinde iletişime açık olmanızı istiyoruz” dedi.

Özkan, engellilerin spor yapma imkanlarınıartıracak çalışmalar gerçekleştirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

ozgecmis-anons

YURT DIŞINDA ARAŞTIRACAKLAR
Dernek üyelerini de dinleyen Sezer Cihan, “Denizli’yi engelsiz bir kent haline getirmek için projelerimiz, birikimimiz ve tecrübemiz var. Çünkü bunu 9 yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde yaptık. Fırsat verilirse Denizli için de en iyisini yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Engelliler için bir proje ofisi oluşturacağız. Engellilerle ilgili bir karar alınırken istişare ederek karar vereceğiz. Mesela engellilerden bir gurubu yurt dışına göndereceğiz. Orada engelsiz yaşam için yapılanları yerinde görüp, bizlere aktaracaklar biz de aynısını memleketimize yapacağız. Denizli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla daima iletişim içinde olacağız”diye konuştu.

Ziyarette, Cihan’a dernek üyelerinin yaptığı mozaikli saat hediye edildi.

BABADAĞLILAR ÇARŞISI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
İstasyon Caddesi’ndeki Babadağlılar Çarşısı’na da giden Sezer Cihan, esnafla sohbet etti, onların istek ve dileklerini dinledi. Cihan, Babadağlılar Çarşısı’nıyerli ve yabancı ziyaretçilerin ziyaret etmeden gidemeyecekleri bir mekan haline getirmek istediklerini kaydetti.

twitter-anons

facebook-anons

Yorumlar

Vatandaş   -  Bağlantı 26 Kasım 2013, 16:54

Ak Parti olarak bu konuda bir şey yapmayacağınızı tahmin ediyoruz.Çünkü yıllar önce çıkarılan Engellilerin Erişimi ile ilgili kanunu sürekli ertelediniz.Bu ertelemenin mimarı da Gaziantep Ak Parti Milletvekiliydi.Ne kamusal alanda,ne toplu taşımada ne de sokaklarda engelliler için yapılan bir şey yok.Yolları,kaldırımları yaptınız ama hala görme engellilerin bantları ortalarda yok.Kaldırım köşelerindeki engelli rampalarına araç parkedenlere ceza yok.Otobüslerin 3/4 ünde,minibüslerin tamamına yakınında rampa yok.Bu mudur engelsiz yaşam?Çıkardığınız kanunların önce arkasında durmanız,uygulamasını denetlemeniz gerekmiyor mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu