REKLAMI GEÇ

Gören Gözleri oldu

Gören Gözleri oldu

Dünyada ilk kez Türk mühendislerin tasarladığı görme engelli vatandaşların gidecekleri adreslere güvenli ve hızlı bir biçimde ulaşmasını sağlayacak Gören Göz projesi kapsamında 148 görme engelliye Navigasyon cihazı dağıtıldı.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2014 Salı, 17:11

Denizli Valiliğinde düzenlenen Gören Göz Cihaz Dağıtım törenine Vali Abdülkadir Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Engelli Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü Bilgisayar Öğretmeni Sinan Saltık ve görme engelli vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü “Gören Göz” projesi kapsamında görme engellileri gitmek istediklere yere güvenli ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan navigasyon cihazı 148 görme engelli vatandaşa dağıtıldı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan bu proje ile engelli vatandaşlarımızın hayatları daha da kolaylaşacak. Ellerindeki cihaz ile eczane, hastane, kamu binaları ve acil durum merkezlerinin yerleri de yüklü olacak. Varılmak istenen noktayı sesli uyarılarla en kısa ve uygun şekilde tarif edecek olan cihazlar, görme engellilerin hem gözü hem de kulağı olacak. Cihaz hem cep telefonu hem de bilgisayar gibi kullanılabilecek. Bluetooth özelliği de bulunan cihaz görme engellilerin belirledikleri noktalarda buluşmalarını ve birbirleriyle haberleşmelerini de sağlayacak” dedi.

Şu ana kadar başvuran 148 engelliye cihazları vereceklerini ardından talep oldukça bakanlıktan cihaz talep ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten Vali Abdülkadir Demir, “Bu cihazlar engelli vatandaşlarımıza bireysel olarak hayatta kolaylıklar sağlayacak. 2013 yılında engelli vatandaşlarımıza 50 milyon TL civarında hizmet yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Denizli’de kamu kurumlarının binalarını engelli vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabilmeleri için ona göre projelendirerek yapıyoruz” dedi.

ic

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın bir engelli vatandaş ile deneme testi yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu