REKLAMI GEÇ

HAZİRAN BİLDİRİSİ “MAKUL ŞÜPHE” SAYILDI

HAZİRAN BİLDİRİSİ “MAKUL ŞÜPHE” SAYILDI

Denizli’de Birleşik Haziran Hareketi’nin pazar günü yapılacak forum için Candoğan Parkı’ndan dağıttığı bildiri Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği üzerine mahkeme tarafından arama ve el koyma kararı ile toplatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 15:03

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığın isteği üzerine, Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği Birleşik Haziran Hareketi’nin dağıtmış olduğu bildiriyi “makul şüphe”li bulduğu için toplatma kararı aldı. Mahkeme soruşturma dosyasında dağıtılan bildiri için, “kapsamına göre suçun işlendiği hususunda makul şüphe bulunduğundan ve suç konusu eşyalar delil niteliği taşıdığından istemin kabulü ile toplama kararı çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

“BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKET’İ YOLUNA DEVAM EDECEK”
Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi toplatma kararına tepki gösterdi. Meclis, Güvenlik yasası yürürlüğe girmeden uygulamasının başlatıldığını belirterek, iktidarın her geçen gün artarak devam eden baskılarına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

“DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULMUŞ DARBEDİR”
ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban da yaptığı açıklamada bildirinin içeriğinde hiç bir suç unsuru olmadığı halde mahkemenin toplatma kararının düşünce ve ifade özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu belirterek, “Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke istemek ne zamandan beri suç oldu. Kürt sorunun barışçıl çözümünü istemek, Soma’da, Ermenek’te ve yüzlerce iş yerlerinde gerçekleşen iş cinayetlerine karşı çıkmak, Yırca’da Yalova’da ve ülkenin birçok yerinde rant uğruna doğanın tahrip edilmesine karşı çıkmak, kadın cinayetlerine dur demek suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Dağıttığımız bildiri bütün bunları ve genel olara AKP’nin halk karşıtı uygulamış olduğu politikaları eleştiren bir bildiridir. Düşüncelerimize yasak koyarak bir yere varamayacaksınız, her türlü engellemelere rağmen Birleşik Haziran Hareketi büyüyerek gelişecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu