REKLAMI GEÇ

HER AY 180 TON TIBBİ ATIK İMHA EDİLİYOR

HER AY 180 TON TIBBİ ATIK İMHA EDİLİYOR

Denizli’de 465 noktadan gelen tıbbi atıklar, kamu sağlığı için risk oluşturmadan imha ediliyor. Sterilizasyon tesisinde her ay 180 ton atık bertaraf ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2015 Cumartesi, 14:57

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi her ay 180 ton tıbbi atığı imha ediyor. Denizli’nin dört bir yanındaki hastane ve kliniklerden gelen atıklar kamu sağlığı için risk oluşturmadan bertaraf ediliyor. Yetkililer 465 noktada tıbbi atık üretildiğini duyurdu. İmha edilmediği takdirde ciddi sağlık riski oluşturan atıkların toplanmasından imhasına kadar titiz bir süreç izleniyor. 

Sağlık kuruluşlarından lisanslı araçlarla toplanan tıbbi atıklar, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak steril ediliyor. Tıbbi atıkların zararsız hale getirilip getirilmediği ise kimyasal ve biyolojik indikatörler kullanılarak test ediliyor. Steril edilen atıklar, parçalanarak hacmi küçültülüyor ve böylece evsel çöp niteliği kazanarak düzenli depolama sahasında bertaraf ediliyor.

denizli-tibbi-atik-imha-ic

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Türkiye’nin en modern tesisine sahip olduklarını belirterek, “Tıbbi atık toplama işlemini 5 adet lisanslı araç ve 20 eğitimli personel ile gerçekleştiriyoruz. Söz konusu atıklar tesisimizde yönetmeliğe uygun bir şekilde bertaraf ediliyor” dedi. Atıkların sterilize olup olmadığının tesiste bulunan laboratuarda biyolojik ve kimyasal analizlerinin yapıldığını kaydeden Kapukıran, “Bu kapsamda tesisimiz 465 noktadan ayda ortalama 180 ton civarında atık topluyor” diyerek, tıbbi atıkların ayrı olarak toplanıp imha edilmedikleri takdirde başta hepatit olmak üzere bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 15 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı