REKLAMI GEÇ

Her köye bilgisayar

Her köye bilgisayar

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Pekdemir burada yaptığı açıklamada her köye bilgisayar göndereceklerini ve sorunların iletişim ağı ile çok daha kolay çözüleceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2010 Çarşamba, 18:14

Muhtarların taleplerini dinleyen Pekdemir, bugüne kadar köylerin içme suyu, kanalizasyon, yol gibi altyapı ihtiyaçlarının büyük bölümünün tamamlandığını, bundan sonraki süreçte kırsal kesimde yaşayan vatandaşların gelir düzeylerini artırıcı projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Pekdemir, gelecek yıl 360 köye bilgisayar alınarak, Özel İdare ile otomasyon sistemine bağlanmaları için hazırlık yapıldığını belirterek, İl Genel Meclisi’nden karar çıkması durumunda bu projenin de hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Pekdemir’i derneğin yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Şubesi Başkanı Sabahattin Çolak, Pekdemir’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yönetim Kurulu üyeleri de, İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir ve Özel İdare yetkililerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Pekdemir, ziyarette muhtarların taleplerini de dinleyerek not aldı. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla köylerin bayındırlık anlamındaki eksiklerinin büyük bölümünü tamamladıklarını, artık kırsal kesimde yaşayan vatandaşların gelir düzeylerini artırıcı projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Pekdemir, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda asfaltı olmayan köyümüz, içme suyu olmayan köyümüz kalmadı. Zemin yapısı ve çevre koşulları uygun olan bütün köylerimize kanalizasyon yaptık. Köylerimizi çamurdan kurtarmaya yönelik kilit taşı uygulamamız bir program dahilinde devam ediyor. Bunların yanında tarıma çok önem verdik. Arazi toplulaştırma çalışmalarına bütçe ayırdık. Özel İdare’nin kaynaklarıyla 30 bin hektarı aşkın alan toplulaştırıldı. Bunun yanı sıra damlama ve yağmurlama sulama sistemlerinin kurulmasına öncelik verdik. Toprak haritası hazırlanması için bir çalışmamız oldu. Bunlar ve daha sayamadığım birçok hizmetimiz, köylümüzün gelir düzeyini artırmaya yönelik çalışmalardı. Bundan sonraki süreçte de bu tür projelere ağırlık vereceğiz.” dedi.

Her köye bilgisayar
Pekdemir, gelecek yıl bütün köy muhtarlıklarına bir bilgisayar alınarak İl Özel İdaresi ile otomasyon ağına bağlanması için hazırlık yapıldığını, İl Genel Meclisi’nin de karar alması halinde projenin hayata geçirileceğini ifade etti. Pekdemir, “Muhtarlarımız taleplerini iletmek için Özel İdare’ye gelip dilekçe veriyordu. Artık köy muhtarlarına alınacak bilgisayarların Özel İdare’nin otomasyon ağına bağlanmasıyla birlikte muhtarlarımız taleplerini bu ağ aracılığıyla anında kurumumuza iletebilecekler. Bu talepler anında sistemde görülecek ve gereği için ilgili daireye havale edilecek. Bu çalışma ile zaman kaybı ve bürokrasiyi azaltmayı, muhtarlarımıza kolaylık getirmeyi amaçlıyoruz. Tabi ki bu çalışmanın altyapısı hazırlandıktan sonra İl Genel Meclisi’ne sunulacak. Meclis’imizin de olumlu karar alması durumunda projeyi gelecek yıl hayata geçireceğiz.” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Sabahattin Çolak, Pekdemir’e Türkiye Muhtarlar Derneği’nin rozetini taktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu