REKLAMI GEÇ

İZMİR – DENİZLİ SEFERLERİ BAŞLAYACAK

İZMİR – DENİZLİ SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Vali Erkmen,İzmir-Denizli demiryolunun, Goncalı-Denizli arasındaki 10 kilometrelik bölüm için Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan görüş beklendiğini belirterek, hatta yeniden seferlere başlamasında bir gecikme olup olmayacağının kurul kararından sonra netlik kazanacağını ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2011 Cuma, 15:55

Erkmen, yaptığı açıklamada, hat yenileme çalışmalarıyla ilgili kurula dosya intikal ettirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Kurul bunu ilk toplantısında değerlendirecek. Şu anda tıkalı bir şey yok. Geçen ay yapılan toplantıdan sonra kurula intikal ettirildiği için kurul bu ay gündemine alacak. Kurul kararı demiryolunun istediği şekilde geçerse gecikme olmaz, ama eğer kurul uygun görmezse o zaman bir gecikme söz konusu olabilir. Kurul toplanmadan bir şey demek yanlış olur. Bu ayın ortalarında kurul toplanacak. O toplantıda bu konu görüşülür ve ona göre karar çıkar. ”

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş de İzmir-Denizli demiryolu hattının yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini, sefer yapılamayan hattın yeniden ne zaman açılacağı konusunun henüz belli olmadığını ifade etti. Goncalı-Denizli arasındaki bölüm için Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun vereceği karara ihtiyaç duyduklarını dile getiren Eriş, “Burada yapılacak çalışmalara kurul izin verirse başlayacağız. Ayın 11’inde kuruldan çıkacak kararı bekliyoruz. Kuruldan çıkacak karara göre seferlerin ne zaman başlayacağını söyleyebiliriz” dedi.

Denizli Platformu Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ise kurulda herhangi bir sıkıntı olmadan mevcut geçişin korunacağına inandığını, ancak bu ay sonunda bitmesi planlanana çalışmaların haziran ayı ortalarına sarkacak gibi göründüğünü, platform konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu