REKLAMI GEÇ

KADINLARIN SESİ KADIN ADAYLAR OLACAK

KADINLARIN SESİ KADIN ADAYLAR OLACAK

12 Haziran seçimleri için yola çıkan kadınlar, kadınların haklarını Meclis’te gündeme getirmek ve temsil etmek için yola çıktı. Kadın adayların yoğunlukta bulunduğu Denizli’de, 7 partide 9 kadın aday bulunuyor. Durum böyle olunca kadınların sorunları da kentte ön plana çıkıyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:17

12 Haziran seçimlerinde erkek adaylar kadar, kadın adaylar da iddialı. Bayanların en iddialı olduğu kentlerden birisi de Denizli. Toplam 7 partide, 9 kadın adayın bulunması kentte bulunan kadınları mutlu etti. Seçilebilecek sıralarda yer alan kadın adaylar, 12 Haziran seçimlerinde kadınları umutlandırıyor. Meclis için iddialı olan CHP’nin 3. sıra milletvekili adayı Melike Basmacı Kayhan ile AKP’den 4. sıra milletvekili adayı olan Nurcan Dalbudak, kadınların sorunlarını dinliyor. Meclis’e, kadın adayları göndermek için bir araya gelen Denizli Kadın Platformu üyeleri ise hem adayları tanıdı hem de kadınların sorunlarını aktardı.

Kadın adayların, milletvekili olduklarında, şimdi söylediklerini yaşama geçirmelerini beklediklerini belirten Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcusü Aysun Moralı; kadın sığınma evlerinin azlığının, Türkiye’de önemli bir sorun oluşturduğunu belirterek, 42 olan ev sayısının arttırılması gerektiğini belirtti.

Son 7 ayda kadına şiddette önemli bir artışın olduğunu ve kadın milletvekillerinin bunlara karşı yaptırım uygulaması gerektiğini belirten Moralı; erkeklerin kadınlara şiddet uyguladıklarında ağır cezalar alacaklarını bilmeleri gerektiğini ve bunları yasalarda görmek istediklerini söyledi.

CHP Denizli 3. Sıra Milletvekili Adayı Melike Basmacı Kayhan da kadınların Meclis’te temsil oranlarının bir hayli düşük olduğunu, temsil edilmediği durumlarda da kadınların takip edilmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Kadınlarla ilgili önemli yasalar çıktığını ama bunların kadın milletvekili olmamasından dolayı takip edilemediğini belirten Kayhan; bu dönemin kadınlar için bir fırsat olduğunu, CHP’de ön seçimde listeye 3 bayan adayın girdiğini belirtti. Kadınların genel olarak babası veya eşinin sigortasından yararlandığını söyleyen Kayhan, kadınların çalıştırıldığını ama aile yakınlarının yanlarında çalıştırıldığını kaydederek, kadınların en önemli sorunun istihdam olduğunu belirtti.

Kırsal kesimdeki bayanların, ekonomik olarak ürünlerin para etmemesinden sıkıntı yaşadığını belirten AKP Denizli 4. Sıra Milletvekili Adayı Nurcan Dalbudak, kentteki bayanların ise en büyük sıkıntısının kaldırımlar ve yollar olduğunu söyledi. Denizli’de kadın adayların bulunmasının iyi olduğunu ve kadınların kendi aralarında daha rahat iletişim kurabildiklerini belirten Dalbudak, kadınların siyasette olmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Ankara’ya gidecek kadın vekillerin, kadınların sorunlarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini belirten bayanlar ise en büyük sorunun kadına uygulanan şiddet ve kadın sığınma evleri olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu