REKLAMI GEÇ

Köy Enstitüleri 71 yaşında

Köy Enstitüleri 71 yaşında

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 71. yılı kutlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2011 Cumartesi, 15:35

Bundan tam 71 yıl önce, 17 Nisan’da kurulan Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Dönem Sözcüsü Osman Kandemir ile DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi birer mesaj yayınlandı.

“KÖY ENSTİTÜLERİ CUMHURİYETİN, AYDINLANMA
DEVRİMİNİN VE ÜRETKEN EĞİTİMİN EN BÜYÜK PROJESİDİR”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, “Köy Enstitüleri ile birlikte aydınlanma yurdun her yanına taşınmıştır. Yoksul ve cahil olan köy halkı cumhuriyet devrimleriyle Köy Enstitüleri sayesinde tanışmıştır. Böylece yurttaş olma bilinci kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 15 yılında cumhuriyet heyecanı, aydınlanma devrimi ülkede rüzgar estirmiş, halkı ve ülkesi için gelecek kurgulayan bir öğretmen, bir aydın modeli yetiştirmiştir. Öyle ki, çok kısa zamanda yetişen öğretmenlerin etkisi bugün bile toplumda varlığını göstermektedir. Eğitim-İş olarak amacımız; Köy Enstitüleri’nin heyecan ve ruhunu okullarımızda yaşatmak, tüm yurtta cumhuriyetin, aydınlanmanın ateşini yeniden yakmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olabilmektir” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİ, AYDINLANMA DÖNEMİNİN TEMELİNİ ATMIŞTIR”
DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, “Türkiye’de aydınlanma döneminin temelini atan ve ışığını yakan Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 71. yıldönümünde Köy Enstitüleri’ni kuranları ve Köy Enstitüleri’nden mezun olarak Türkiye’yi aydınlatanları, saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.
Köy Enstitüleri, Türk eğitimcilerinin özgün bir model olarak ortaya koydukları ve kalkınmakta olan ülkelere örnek nitelik taşıyan bir eğitim sistemidir. Köy Enstitüleri, köylüyü kalkındırmak, köyü canlandırmak için kurulmuştur. Köyden aldığı çocukları yine köye öğretmen olarak vermiştir. Köyün canlandığını, köylünün kalkındığını gören egemen güçler, Köy Enstitüleri’ni henüz gençlik çağında iken yok ettiler. DSP olarak, Türkiye’de, entrikalı sınav sistemlerinden arınmış bir eğitim sistemini, insanların bilgi ve yeteneklerini öne çıkaran, nitelikli, çağdaş bir eğitim sistemini, Köy Enstitüleri’nden kalan deneyimlerden yararlanarak kuracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu