REKLAMI GEÇ

KUTLU DOĞUM KUTLAMALARI BAŞLADI

KUTLU DOĞUM KUTLAMALARI BAŞLADI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) anmak için, her yıl Nisan ayında organize edilen ve Peygamberimizin dünyaya teşrifleri olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bu yıl 14-20 Nisan 2011 tarihlerinde kutlanmaya başlandı.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2011 Perşembe, 16:23

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Çukur Camii Müzezzini Abdullatif Cengiz tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaparak, Peygamber Efendimizin en önemli özelliklerinden olan ‘Merhamet’ hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. Vali Yavuz Erkmen ise, Peygamber Efendimizin anlatılacak çok yönünün olduğunu, insanların Allah ve Peygamber sevgisi ile dolu ve mutlu olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Haftanın konusu olan ‘Merhamet’ konusu hakkında da vurgu yapan Vali Erkmen, içinde merhamet duygusu olan insan ile olmayan insanın arasındaki farkın çok rahat bir şekilde ayırt edilebildiğini söyledi.

Herkesin birbirine merhamet duygusu ile yaklaşması durumunda dünyada savaş, şiddet ve benzeri kötü olayların yaşanmayacağına dikkat çeken Vali Erkmen, herkese düşen görevin merhamet ve sevgiyi ön plana çıkartmak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından Vali Yavuz Erkmen’e gül takdim edildi.

Tören Denizli İl Müftülüğü korosu tarafından okunan ilahilerle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu