REKLAMI GEÇ

Logar ve ızgaralar temizleniyor

Logar ve ızgaralar temizleniyor

Denizli Belediyesi, olası olumsuz hava koşullarından, kentin ve insanların etkilenmemesi için 21 bin logar ve 24 bin metre uzunluğundaki 8 bin 217 ızgara hattını temizliyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2009 Perşembe, 18:58

Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, olası doğal afetlerin önüne geçmek için Ağustos’ta harekete geçti. Belediye ve İş-Kur arasında imzalanan protokol gereği, müdürlüğün sunduğu ızgara temizliği, su depolarının bakımı, su arızalarının giderilmesi ve kanalizasyon yağmursuyu hattının temizliği projeleri hayata geçirildi.

İş-Kur desteğiyle 85 personel söz konusu projelerde çalışmaya başladı. Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar da, ekiplerin kentin farklı bölgelerindeki ızgara ve logarların temizlik çalışmalarını inceledi. Ekipler, özellikle ana cadde üzerindeki ızgara hatları ile 5-6 yıl öncesine kadar masum bir yağmurda tıkanan ve işlevini yitiren logar kapaklarının temizliğine ayrı bir önem verdi. Yaklaşık 4 ay sürecek çalışma sonucunda kent merkezdeki tüm logar ve ızgara hatları temizlenecek. Böylece, sel gibi doğal afetlerin yaşanmasının önüne geçilecek.

Bu arada, diğer bir ekip de sel drenaj kanallarını temizliyor. Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar, doğal afetleri kimsenin istemediğini ancak buna karşı da tedbirin alınması gerektiğini söyledi. İş-Kur’a sunulan projenin yerinde olduğuna işaret eden Vardar, “Ağustos’ta sunulan projenin uygulamasına başladık. 4 ayda tüm ızgara, logar ve sel drenaj kanallarının temizliğini yapacağız. Yaklaşan yağmurlarda sorun yaşamamak için tedbirimizi alıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu