REKLAMI GEÇ

MHP’den Denizli Belediyesi’ne toplu taşıma eleştirisi

MHP’den Denizli Belediyesi’ne toplu taşıma eleştirisi

Denizli Belediyesi’nin 2004’te özelleştirdiği toplu taşıma hizmetinde geriye dönüş yapması gündemdeki yerini korurken, MHP Grup Başkanvekili İbrahim Açıkgöz, belediyenin Turex’e ait otobüsleri satın alacağını, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı’nın trafiğe açılacağını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2013 Pazartesi, 18:15

Açıkgöz, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, toplu taşıma hizmetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıkgöz, şehir içinde hizmet veren minibüsçülerin Turex’in yerini almasıyla ilgili öneriyi desteklediklerini, ancak minibüsçülerin 14 milyon lira zararı öğrenince vazgeçtiğini söyledi.

“TARTIŞILMADAN KABUL EDİLDİ”
Denizli Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının gündeminde ulaşım ile ilgili bir madde olmadığını öne süren Açıkgöz, “Gündem önceden belirlenir. Bize bildirilen gündemde toplu taşımayla ilgili bir madde yoktu. Fakat toplantılar başlayınca birden gündeme alındı ve Turex’e ait otobüslerin kiralanacağı söylendi. Hiç tartışılmadan da kabul edildi” dedi.

“OTOBÜSLER ALINACAK MI?”
Meclis toplantısında 30 Mart’a kadar bu otobüslerin alınamayacağını söylediğini ifade eden Açıkgöz, “Altyapı hazır mı? Sözleşme ne oldu? Tamirhaneniz var mı?” diye sorduklarını, ancak cevap alamadıklarını, Turex’in yapılan uygulamayla zarardan kurtarılacağını öne sürdü.

MHP’li Açıkgöz, Denizli Belediyesi’nin 30 Mart’ta Turex’e ait otobüslerin hepsini satın alacağını,Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın da trafiğeaçılacağını iddia etti.

Bulvarın taşıt trafiğine kapatılmasından dolayı esnafın şikayetlerinin sürdüğünü savunan Açıkgöz, Denizli Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantılarındatoplu taşımadan çekilen Turex’inmaddi anlamda kazancını ve minibüsçülerden ne kadar hava parası istendiğini soracağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Kamil kıyak   -  Bağlantı 25 Kasım 2013, 18:48

Sayın İbrahim Açıkgöz aşağıdaki karar alındığında sizlerde bunu onayladınız.
13-06-2013 376 Diğer Konular 5 Belediyemiz ve mücavir alan sınırları içerisinde faaliyet gösteren (M) plakalı minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülmesi hususu meclisimizce incelenerek işaretle oylama neticesinde 8 red oya karşılık 25 kabul oyla ve oy çokluğuyla 13/06/2013 tarihinde karara bağlanmıştır.
Bu kararı verirken bizlerin zarar ettiğini sizlere anlatamadık. Bizlerin 14.000.000. TL zar edeceğimizi ne zaman nasıl öğrendiniz.
İşte,
08-10-2013 602 Mali Konular 3 Belediyemiz toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere değişik ebatlarda 150 adet otobüs satın alınmasına ve 60 ay vade ile 60.000.000,00.-TL (Altmışmilyon Türk lirası) + faiz tutarı kadar borçlanılmasına, borçlanma karşılığında Belediye gelirlerinin teminat olarak gösterilmesine, borçlanma tarihinin tespitine, yapılan borçlanmanın iptalini istemeye, borçlanma ile ilgili tüm işlemleri yapmaya, sözleşme ve evrakları imzalamaya Belediye Başkanı Osman ZOLAN’a yetki verilmesine, işaretle oylama neticesinde 1 çekimser, 5 red oya karşılık, 29 kabul oyla ve oy çokluğuyla, 08/10/2013 tarihinde karar verildi.
Bu kararı görüşürken hangi ayrıntılar görüşüldü?
Gazi bulvarı Trafiğe açılacağını iddia ediyorsunuz! özel araçlara mı ? ticari araçlarda varmı bunun içinde?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu