REKLAMI GEÇ

Mısır’daki idam kararına protesto

Mısır’daki idam kararına protesto

Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları ve birçok sivil toplum örgütü Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm İhvan-ı Müslimin mensuplarının serbest bırakılması için eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 15:28

Delikliçınar Meydan’ında Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği ve bazı sivil toplum örgütlerinin de katıldığı eylemde, Mısır’daki idam kararları protesto edildi.

Dar ağacı ve kefen giymiş eylemcilerin bulunduğu protestoda konuşan Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, “İki hafta önce 579 İhvan’ı Müslimin mensubu, yarım saatlik bir muhakeme neticesinde idama mahkum edildi. Darbecilerin haksız, hukuksuz ve adaletsiz yapıları tarafından verilen bu karar, zulmün ve zalimlerin layihası olarak tarihe geçmiştir. Adına mahkeme dahi edilmeyecek bu yapıların Müslümanları yargılama ve onları idama mahkûm etme gibi bir hakları ve yetkileri bulunmamaktadır. İdama mahkum edilen kardeşlerimiz gibi bizler de bu kararı tanımıyor ve gayr-i meşru olduğunun bi kere daha vurguluyoruz. Adeta bir kopuş savunmasıyla hakkı ve adaleti ayakta tutmanın gayreti içerisinde olan kardeşlerimize “selam” gönderiyoruz. “ Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum” diyen kardeşlerimize “selam” gönderiyoruz” dedi.

Eylem sonunda 579 İhvan’ı Müslimin mensubunun asılmaması için imza toplandı. Toplanan imzaların Mısır Müftülüğü’ne gönderileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu