REKLAMI GEÇ

“ÖLEN DE KURBAN, ÖLDÜREN DE”

“ÖLEN DE KURBAN, ÖLDÜREN DE”

BES Denizli Şube Başkanı Yurdakul, SGK Muğla İl Müdürlüğü’nde yaşanan cinayet olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Aslında; öldüren ve öldürülen SGK personelleri Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki yeniden yapılanmanın kurbanlarıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2011 Çarşamba, 16:59

Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürlüğü’nde, 8 Nisan Cuma günü yaşanan cinayet olayını, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şubesi Yusuf Yurdakul, şubede yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. SGK İl Müdürü Naci Şahin’in, aynı yerde görev yapan bir meslektaşı olan Hasan Sünnetçioğlu tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Yurdakul, “Katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu, sendikamız üyesi değil ancak üyemiz olup olmamasının değerlendirmesi de olayın vahameti karşısında çok anlamsız kalıyor. Müteveffa Naci Şahin vefat etti ve ardında gözü yaşlı bir eş ve iki çocuk bıraktı. Katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu ise genç yaşta elini kana buladı, ardında yüreği yaslı bir eş ve iki çocuk bırakarak hapishane yollarına düştü. Aslında; öldüren ve öldürülen her iki SGK personeli de, onların eşleri olan gözü yaşlı, gönlü yaslı her iki kadın da, ölen ve öldürenin her ikisinin gerisinde kalan ikişerden dört çocukta, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki yeniden yapılanmanın kurbanlarıdır” dedi

BES olarak, SGK emekçilerinin sorunlarını her platformda dile getirmeye çalıştıklarını ifade eden Yurdakul, “5502 sayılı yasa gereğince her ilde açılmakta olan Sosyal Güvenlik Merkezleri ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinde istihdam edilmek üzere, yeni, kadrolu ve güvenceli personel alımının yapılması için sözler söyledik. Eylemler örgütledik. Personel yetersizliği ve buna dayalı olarak yaşanan iş yoğunluğu nedeniyle sürekli olarak zorunlu fazla mesai yapmak durumunda bırakılan SGK emekçilerinin de insan olduğunu hatırlattık. Bu insanların ne kadar yorulduğunu, ailelerine ve sosyal çevrelerine zaman ayıramadıklarını, zaman içerisinde kendilerini, yaşamı sadece ve sadece işyerinden ve çalışmaktan ibaret birer robot gibi hissetmeye başladıklarını, turnike ve kamera sistemlerine trilyonlarca liranın ayrıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nda, üç kuruşluk performans ücreti için birbirleriyle yarıştırılmaktan ne kadar üzgün olduklarını, geçmişteki dayanışma ilişkilerinin, göz göre göre kopartılmasından ne kadar rahatsız olduklarını gündemleştirmeye çalıştık. Ve gelinen nokta cinnet ve cinayet. Ne biri çözüm, ne de diğeri. Her ikisi de kurbanlar ve mağdurlar yaratıyor. Şimdi bu olayın tarafı olarak görülen herkes geriye dönüp bakmak, nerelerde hata yaptığını bulmak, zaman kaybetmeden o hatalarından vazgeçmek, hatalarını tamir etmek ve güler yüzlü insanların hizmet sunduğu SGK’yı yaratmak zorunda” dedi.

Yurdakul, “Hepsini yeniden değerlendirmek ve herkesin mutlu ve umutlu olabileceği emek eksenli bir ülkeyi hep birlikte var etmek durumundayız. Başka şansımız yok. Yeniden yapılanmaya evet ama kar için değil insan için. Bu hepimiz için büyük bir uyarı olsun! Bir daha, böyle bir olay yaşanmasın! Ölümler olmasın! SGK emekçileri arasında bir kez daha böylesi ölümler yaşanmasın! SGK emekçilerinin arasından katil zanlıları çıkmasın! Sadece bu amaç ve bu niyetle, bir kez daha sesleniyoruz, yeniden yapılanmaya evet! Evet, ama insan için. İnsanlık için. Mutlu bir ülke ve umutlu bir gelecek için” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu