REKLAMI GEÇ

ORMAN TEKNİKERLERİ DENİZLİ’DE BULUŞACAK

ORMAN TEKNİKERLERİ DENİZLİ’DE BULUŞACAK

DOÇEV Vakıf Müdürü Orman Teknikerler Derneği Denizli Temsilcisi Tarık Barbaros Pilevne, beş yıldan bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen “Orman Teknikerleri Buluşması” nın bu yıl Denizli’de yapılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2011 Perşembe, 16:22

Geçtiğimiz yıl Antalya- Kemer gerçekleştirilen geleneksel buluşmanın 15-17 Nisan tarihlerinde Karahayıt – Colossae Otel’de gerçekleştirileceğini ve toplantıya Türkiye genelinden 120 Orman Teknikerinin aileleri ile katılacağını ifade eden Pilevne, “Orman Tekniker Okulları, Türkiye ormancılık örgütüne ara eleman yetiştirmek amacıyla 1958 yılında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde açıldılar. Bine yakın mezun vererek, 70’li yılların başında kapatılan Orman Tekniker Okulu mezunlarının çoğunluğu Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bağlı birimlerinde aktif ve başarılı hizmetler vererek emekli oldu. Ayrıca, değişik dallarda lisans öğrenimi yapanların içinden; hekim, mühendis, iktisatçı, eczacı, araştırmacı, milletvekili, bilim adamı, yüksek bürokratlar çıktı. Bizler, ormancı yaşam tarzımızı kabul eden, ezgimize katlanan saygıdeğer eşlerimizle birlikte, çalışma alanlarımızdaki sosyal güçlükleri göğüsledik, çocuklarımızın eğitimlerini sağladık, kendi değerlerimizle yetiştirmeye özen gösterdik.” Diye konuştu.

Gelenek devam edecek
Orman teknikerlerinin Denizli buluşmasında 50-60 yıl önceki anıların tazeleneceğini, gelecek yıl toplantının yapılacağı ilinde belirleneceğine dikkat çeken Pilevne, “Orman Teknikeri kimliğimizi her zaman ve her yerde onurla taşıyarak, arkadaşlarımızla bağlarımızı koparmadık. Meslek yaşamımız boyunca yoksul orman köylümüzle kaynaştık, işçimizle azığımızı paylaştık. Bizlere emanet edilen milli serveti, kamusal yararları gözeterek işlettik, kız çocuğumuz gibi koruduk. İçten ve yapmacıksız yaklaşımlarımızla orman köylümüzün güvenini, işbirliğine dönüştürebildik. Büyük Atatürk’ün; “Halka efendilik etmek yoktur, ona hizmet edenler halkımızın gerçek efendisidir” özdeyişi doğrultusunda davrandık. Bu gün Türkiye ormanlarındaki birçok örnek ormancılık hizmetleri, bir meslek abidesi olarak ağabeylerimizin alın terini, emeğini, anısını yüceltiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu