REKLAMI GEÇ

‘Rektör kıskanmış’ haberinin düzeltme metni

‘Rektör kıskanmış’ haberinin düzeltme metni

Rektör Bağcı’nın 750 bin liralık bir makam otomobili siparişi verdiği iddialarına ilişkin yayınladığımız habere PAÜ Rektörlüğü’nün İzmirli Avukatı tarafından noter aracılığıyla bir düzeltme geldi. Düzeltme metninde Rektör Bağcı’nın böyle bir talebinin bulunmadığı halde, 750 bin liralık makam otomobili sipariş ettiğine yönelik haberimiz gerçek dışı gösterilirken, makam otomobillerinin lüks ve gösterişten uzak, ucuz ve ekonomik olması şartının kanunlarla belirlendiği vurgusu yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2014 Pazartesi, 11:45

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, “750 bin liralık makam aracı Bağcı’yı kıskandırdı” başlıklı haberimize İzmirli avukat kanalıyla noterden düzeltme yazısı gönderdi. Yazıda, Rektör Bağcı’nın kanunlara uygun ve yani mütevazi bir makam otomobili olduğuna dikkat çeken İzmirli avukat, Taşıt Kanunu’nun 7. maddesinin 2. fıkrasında “Kullanılacak bu taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak,memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır” denildiğine vurgu yaptı.

DÜZELTME METNİ
Denizlihaber internet gazetesinin 28.05.2014 tarihli sayısının 1. sayfasında ve kentle ilgili haberlerin yer aldığı sayfasında “Başkan Zolan’ın 750 bin liralık makam aracı Bağcı’yı kıskandırdı” başlıklı yazının tamamı gerçek dışı haberdir. Medya Etik Konseyi’nin yayınlamış olduğu Gazeteci Meslek Etik İlkelerinin 5. maddesinde “Gazetecilikte, kanıtsız iddia ve suçlamaya, iftiraya, yalana, manipülasyona yer yoktur; kanıt ve belgeler tahrif edilemez; doğruluğu kesinleşmeyen haber doğruymuş, gibi sunularak okuyucu-izleyici yanıltılamaz” şekliyle yer alan ilkelere aykırı şekilde yayınlanmıştır. Kamu kurumları ve üniversitelerin makam aracı almaları 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun 5. maddesinde şu şekildedir: Birinci maddede yazılı kurumlar daimi hizmetleri için Bakanlar Kurulu’ndan karar almak şartiyle yalnız birer hizmet arabası bulundurabilirler. Aynı kanunun 7. maddesinin 2. fıkrasında ise kullanılacak bu taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır” denilmektedir.
Müvekkil üniversite ve rektörü için Bakanlar Kurulu’ndan böyle bir araç talebi ile ilgili karar alınmamıştır. Müvekkil üniversitenin ve rektörün bu yönde bir talebi de bulunmamaktadır. Pamukkale Üniversitesi ve rektörü bu tür gündemlerle uğraşmak yerine üniversitenin başarı çıtasını yükseltme gayreti ve çabası içindedir. Bu çaba ve gayretlerin sonucu Pamukkale Üniversitesi Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında yer almış, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından AKTS başarısı gösteren 11 üniversiteden biri seçilmiştir. Bu sayede Pamukkale Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin dersleri diğer Avrupa üniversitelerinde de geçerli sayılacaktır. Pamukkale Üniversitesi Rektörü, üniversiteyi bir dünya üniversitesi yapma başarısını göstermiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

PAÜ ve Rektörü Vekili Av. Ayşe Rabia Yüreklitürk

OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ!..
Noter kanalıyla İzmir’den gazetemize gönderilen bu düzeltme metnini GAZETECİLİK MESLEK ETİK İLKELERİNE olan saygımız nedeniyle yayınlıyoruz. Bu açıklamada makam otomobillerinin ekonomik, lüks ve gösterişten uzak olması gerektiği ile ilgili kanun ilgili maddesine vurgu yapan İzmirli Avukat’ın uyarısı sonrası yaptığımız araştırmada, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı’nın Mercedes S350 4-Matic makam otomobili kullandığı sonucuna ulaştık. Bu nedenle, gerçekte lüks ve gösterişli, ekonomik olmayan bir otomobil ihtiyacı olmamasına rağmen, Rektör Bağcı’nın 2014 Model Mercedes S350 4-Matic otomobil sipariş ettiğine yönelik İDDİA’ları gündeme getirip, yanlış bilgi verdiğimiz için, okurlarımızdan özür diliyoruz.

LÜKS VE GÖSTERİŞTEN UZAK SÜPER LÜKS MAKAM OTOMOBİLİ!
İzmirli Avukat’ın, Taşıt Kanunu’nun 7. maddesinin 2. fıkrasında “Kullanılacak bu taşıtların, muayyen ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak,memleket yollarına elverişli ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır”vurgusu sonrası Rektör Bağcı’nın makam otomobili olan Mercedes S 350 4Matic otomobilinin lüks ve gösterişten uzak, ucuz ve ekonomik olup olmadığı ile ilgili araştırmamızda ilginç bir sonuçla karşılaştık. Aynı marka otomobilin 2011 modeli 2. el fiyatı 145 bin EURO yani yaklaşık 440 bin TL’den satışa sunulmaktaydı.

BU SORULARI SORUYORUZ?

1. Rektör Hüseyin Bağcı’nın Mercedes S 350 4-Matic makam otomobili, kanun maddesinde belirtildiği gibi ucuz ve ekonomik, lüks ve gösterişten uzak mıdır?
2. Söz konusu otomobilin standart özellikleri nelerdir?
3. Bu otomobil kanunlara uygun bir prosedür yolu izlenerek Bakanlar Kurulu kararı ile PAÜ Rektörlüğü tarafından mı satın alınmıştır ve veya kamu kaynakları kullanılarak mı temin edilmiştir?
4. Bakanlar Kurulu kararı ile temin edildiyse, Taşıt Kanunu’nun düzeltme metninde belirtilen maddesinin ihlali söz konusu mudur, değil midir?
5. Değilse hangi yolla, hangi kurum tarafından ve neyin karşılığı olarak temin edilmiştir?
6. Bu otomobilin, bir bankanın promosyon olarak bir taşıt kiralama şirketinden kiralanarak Rektör Bağcı’nın kullanımına sunulma olasılığı var mıdır?
7. Eğer bu yöntemle temin edildiyse, banka neyin karşılığı olarak böyle bir hizmet vermiştir?
8. Her ne şekilde temin edilmişse edilsin, böylesine lüks ve gösterişli bir makam otomobiline binmek Rektör Bağcı’nın üniversiteyi akademik başarı açısından daha yükseklere, daha hızlı ulaştırmakla ilgili çabasına ne oranla katkı sunmaktadır?
9. Bu toplumun vergileri, öğrencilerden alınan harçlar, döner sermaye sistemi içindeki hastane ve benzeri hizmet birimleri tarafından vatandaşın ödediği hizmet ücretleri sayesinde işlerliğini sürdüren bir kamu kurumunun yöneticilerinin,kamu vicdanı açısından lüks ve gösteriş içersine girip girmediğini sorgulamak, ahlak dışı, gayri hukuki bir durum mudur?

Yorumlar

Ali Utku   -  Bağlantı 10 Temmuz 2014, 15:49

Pamukkale Üniversitesi girişimci ve yenilikçi universite endeksi sıralamasında 2012’de 40.sırada, 2013’de 42.sırada, 2014’de 48.sırada. Üniversite rektörü mersedes s350-4matik ile hızını arttırmış, ancak üniversitesi geriye gidiyor. Girişimcilik ve yenilikçilik yönüyle ilerleme kaydedememiş.
http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/turkiyenin-girisimci-ve-yenilikci-50-universitesi-aciklandi

Abdül Düldüloğlu   -  Bağlantı 8 Temmuz 2014, 22:14

Hastane oto parkında arkeolojik eser çıkacak ve aynı üniversitenin arkeoloji bölümü sesini çıkaracak öyle mi?
Türkiye’de bunu yapabilecek bir babayiğit var mı?

Abdül Düldüloğlu   -  Bağlantı 8 Temmuz 2014, 21:54

Anlayamadığım, makam aracının lüks veya değil konusuyla rektörün üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmasıyla ne ilgisi var?

AHMET   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 22:25

tabi lüksten uzak. lüks ve gösterişli olsaydı bugatti binerdi değil mi? altı üstü halk arabası mercedes biniyor yazık bizim rektöre. 🙂

alpertunga20   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 20:40

Bu rektör 3. derece sit alanı olan paü otoparkındaki tarihi mezarları kepçelere tahrip ettirdi. Koruma kurulundaki adamları vasıtası ile olayı ört bas ettiler. Kimse duymadı olay kapandı. İşin acı tarafı Arkeoloji bölümü nün gıkı çıkmadı veya çıkarılmadı.

bekir çapar   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 17:40

aaaaaaaaa siz gazeteciler anlamıyormusunuz sayın rektörümüz haftada bir yulculuk yapar makam aracı aynı zamanda işyeri sayılır iş güvenliği açısından değerlendirmelisiniz arkadaşlar ne demek sorgu morgu denetim siz o gi sözleri merkel hanıma hollande beye sorarsınız sırasımı canım rektör beyi şu ramazanda rahatsız etmeyin belkide orucu bozulur isiz bu işi yazacaksanız bile mübarek ağustos ayında yazın sayın editör kardeş

ahmet turhal   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 17:12

aynı şekilde vali, belediye başkanı ve emniyet müdürünün araçlarıda mercek altına alınmalı.sadece rektörlerle sınırlı kalmamalı. örneğin düzce’de belediye başkanının aynı fiyata araç alması olay olurken denizli’de dile bile getirilmedi!

Murat   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 15:07

hem başkan Osman Zolan hem de rektör Hüseyin Bağcı’ya sesleniyorum; şayet çok sıradan ucuz ekonomik bir makam aracı tercih etmiş olsaydınız bu vatandaşın gönlünde ölene kadar taht kurardınız, merak etmeyin bu makamlar gelip geçici asıl ahirette bunun hesabını nasıl vereceksiniz..!

Orhan   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 14:28

Peki bu soruları sordunuz. tebrik ederim. çifte standart uygulamamak ya da yandaş medya olmamak açısından aynı soruları bel.başk. osman zolan ve denizli kentinde ki tüm üst düzey yönetici ve bürokratlara da sorup takibini yapacak mısınız ?

Yusuf Aşıcı   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 12:38

rektöre ve özellikle rektör vekillerine sevgilerimi gönderiyorum.. isimlerinin başlarında Prof olan fakat bir öğrenci kadar yasaları okumaya tenezzül etmeyen kişiler var aralarında, işlerine geldiği gibi “OLMAZ” diyenbilen vatandaşı madur edenler. Tavsiyem sözlerine pek güvenmemek, belgelerle iletişim kurmak bu kişilerle.

Yök af yasasını uzun uğraşlar sonucu Rektörlüğün gözüne sokan öğrenci.

Elif   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 12:20

Rektörün avukatı azıcık saf galiba. Kardeşim tekzip yayınlatalım derken iyice batmışsın. Kanun ne demiş? Muayyen, standart, gösterişten ve lüksten uzak, ekonomik makam aracı alınmalı falan demiş. Bu akıllı avukat da Mercedes S350-4Matic makam aracını kanuna uygun bulmuş. Bu avukat ya arabadan hiç anlamıyor ya da katıksız bir Mercedes düşmanı:)

Başarılarının devamını diliyorum…
Sayın rektör başka bi avukat bulun bence

onur   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 12:10

Eeee ne demişler makamlar geçici…o makama geldinmi harcıcan 🙂 Döner sermaye sağolsun ösym sağolsun. inek gibi sağılan öğrenci ve vatandaşa yazık

bilal   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 11:20

Son dönemde uygulamaktan korkulan eleştirel haber anlayışını, sayfalarınıza taşıdığı için denizlihaber.com’u tebrik ediyorum. PAÜ ve aynı zihniyette olan tüm kurumlar bu sorulara cevap vermelidir.

mustafa ziftci   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 10:58

Paü Hastanelerinin otoparkı darphane mübarek kim hastaneye gelip 15 dakikada geri çıkabiliyor bir de utanmadan 0-15 dakika ücretsiz yapmışlar sonraki süre içinse 24 saatte 2,5 TL ücret isteniyor hastane kardeşim orası ticarethane değil !

owner   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 10:52

Helal olsun sana denizli haber korkmadan çekinmeden tarafsız haber yaptığın söylenemeyen gerçekleri yazdığın için tebrikler.. 8. soruya umarım cevap gelir!!!

harun türkmen   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 08:28

evet onunda zaten gösterişten uzak ucuz ve ekonomik olan mercedes aracı var :)))

city planner   -  Bağlantı 7 Temmuz 2014, 00:04

yazınız da 7. sorunuza cevap olur mu bilemem ama yanlış hatırlamıyorsam 2 yada 3 yıl önce üniversite çalışanlarının maaş ödemelerini yapacak banka tarafından promosyon olarak verilmişti. bunu üniversitede çalışan herkes o dönemde bunu dile getirmiştir. tabi bankanın verdiği bu promosyon çalışanların hakkı iken rektör bu hakkı kendinde görmüş ve bu arabayı kabul etmiştir. yada tamamen dedikodudan ibarettir. Artık vicdanlarına kalmış.

city planner   -  Bağlantı 6 Temmuz 2014, 23:49

teşekkürler denizlihaber elinize klavyenize sağlık.

city planner   -  Bağlantı 6 Temmuz 2014, 23:46

tek kelime ile cuk oturmuş.. Maalesef güzel ülkemde hemen hemen bütün üniversite çalışanları (özellikle hastahane) çok zor şartlar altında çalışırken döner sermayeden hak ettikleri ücreti alamazken rektörlerimiz mercedese biniversinler canım ne olacakmış..:(

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu