REKLAMI GEÇ

Tehlikeli asansör

Tehlikeli asansör

Belediyelerle yapılan protokol gereği, kent genelindeki asansörleri inceleme görevi üstlenen Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, bu yıl içinde 722 asansörü kontrol etti, yüzde 95’ine ‘kırmızı etiket’ yani ‘kullanmak tehlikeli’ ibaresi koydu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 13:16

Denizli, büyükşehir olduktan sonra Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri protokol yaparak asansörlerin kontrollerini üstlenen Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin raporundan tehlike çıktı. Şube Başkanı Tefik Demirçalı, Denizli’deki asansörlerin tehlikesine dikkat çekti. Bu yıl içinde yapılan kontrollerin raporunu açıklayan Demirçalı’nın verdiği bilgiler, asansörlere güvenilmeyeceğini ortaya çıkardı. Demirçalı’nın asansöre binerken bir kez daha düşünmeye sevk edecek açıklamasının çarpıcı bölümleri şöyle:

NEREDEYSE TAMAMI TEHLİKELİ
“Denizli genelinde 2014 yılı içerisinde kontrolü gerçekleştirilen 722 asansörde yüzde 95’lik bir kısmı olan 685 asansör ‘kırmızı etiket’ olarak tabir edilen yani, ‘Asansörün kullanılması can ve mal güvenliği acısından sakıncalıdır’ ibaresinin yer aldığı etiketler ile işaretlendi. Bu kuşkusuz çok vahim bir tablo… Tersten okunursa sadece asansörlerin yüzde 5’i güvenli! Kontrollerin sonucu olarak bilinçli yönetici ve bina sakinleri tarafından bakımı yaptırılan 685 asansörden 238’inin tamiri ancak yapılabilmiştir. 447 asansör ise hala güvensiz. Yani ne canımız ne de malımız güvenli.

BİRİLERİ Mİ ÖLMELİ?
Saltak Caddesi’nde çoğunluğu hastane, iş merkezi ve ofis şeklinde olan ve sıklıkla kullanılan asansörlerde tarama sistemi ile yapılan kontroller kapsamında ise; kontrol edilen 158 asansörden 122 adet asansör ‘kırmızı etiket’ almış. Bu tablo da çok vahim ve düşündürücü. Bir şeyler yapmak için mutlaka birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

BELEDİYELER GÖREVİNİ YAPIYOR
BİNA YÖNETİCİLERİ DE YAPSIN
Merkezefendi Belediyesi ile yapılan protokol gereği kırmızı etiket alan asansörler belediye zabıta ekiplerince kullanıma kapatılmaya başlandı. Bu karar yerinde bir karar. Bu nedenle başta belediye başkanı olmak üzere bu kararı alan ve uygulayan herkese teşekkür ediyoruz. Belediyenin yönetmelik gereği üzerine düşen görevi yaptığı bu ortamda, bina yöneticilerinin de riskin farkında olup ivedilik ile asansörlerinin kontrolünü yaptırmaları lazım. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ekibi ve ekipmanıyla üzerine düşeni yapmaya hazır. Tek yapılması gereken Makine Mühendisleri Odasına başvuruda bulunmak. Gerisini onlar zaten yapıyorlar.”

Yorumlar

Vehbi   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 12:40

Oda bu işi yeterince uzman ekiplerle yapıyor. Gelen ekipler de mühendislerden oluşuyor. Bu sayede herhangi bir kaza olmadan insanlar tedbir almaya sevkediliyor ve bu ülkede bunda bile bir art niyet aranıyor. Pes!

Göksel Parlar   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 09:24

Konunun detaylarını, içeriğini merak eden vatandaşlarımızı Saltak Caddesinde bulunan Şubemize bekleriz. Rumuzlar üzerinden asılsız yorum yapan kişileri dikkate almamak gerekmektedir.

cehaletkötü   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 09:22

binlerce lira para verilerek yapılan asansörlerin standarda uygun olmamasına takılan shidoshi muayene için verilen 140 tl paraya takılarak yediği kazığın farkına varamıyor.birde türkçe yazmayı becerebilsek.

cehaletkötü   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 09:19

kontrolüne elektrikçi gelen shidoshi baştan dolandırılmış.denizlide yasal olan bütün kontrollere makina mühendisliği fakültesinden mezun yetkili kişiler gelmektedir, önce türkçe yazmayı öğrenelim.

shidoshi   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 08:29

birde kontrole elektrikçiler geliyor mühendis falan değil.ellerindeki formlar saçmalık butonun şekliyle güvenliğin ne alakası var.140 tl ver 3ay sonra gelsinler yaptır 12bine gelin de 3 ay sonra anca gelirler kontrol tarihi başvurduğun tarih…

shidoshi   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 08:24

yav he he. yetkisi var sorumluluğu sıfır mmo nun tamamen para tuzağı.kırmızı etiket koyduğu yeni yapılan asansöre kendisi onay veriyor sonrada kırmızı etiket koyuyor. madem bu iş yapılacak asansör firmalarını yetkili ve sorumlu tutarsın olur biter.

Cumhur ŞENER   -  Bağlantı 13 Kasım 2014, 13:46

Bu kırmızı etiket vurulan binalar arasında 1-5 yıllık binalarda var. Acaba Denizli Belediyesi ruhsat verirken neye bakıp ruhsat veriyordu. Proje eksikliklerinden kapatılan binaların asansörlerinin sorumluları kim. Bunların cevabını çok merak ediyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 15 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı