REKLAMI GEÇ

TGB’lilere geleneksel Erdoğan gözaltısı

TGB’lilere geleneksel Erdoğan gözaltısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her Denizli ziyareti öncesinde gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri için gelenek bozulmadı. Gözaltına alınacakları her Erdoğan ziyaretine farklı bir konseptle hazırlanan TGB’liler bu kez sokağa Çanakkale kahramanlarının kostümleriyle çıktılar ve gözaltına alındılar. TGB’liler, gözaltıları “Çanakkale Kahramanları gözaltında” başlığıyla duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2015 Cumartesi, 12:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Başbakan olarak gerçekleştirdiği Denizli ziyaretlerinde polisin protesto eylemi yapmalarını engellemek için Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerine yönelik gözaltı operasyonu geleneği devam ediyor.

Daha önce 4 parçaya böldükleri pankartları farklı üyelere vererek, polise puzzle tamamlatan TGB üyeleri, bu gözaltı operasyonu için de ilginç bir konsept ve tema belirledi.
Gözaltına alınacaklarını bilen TGB’liler, bu kez Çanakkale Kahramanları Kınalı Hasan, Bigalı Mehmet Çavuş ve hemşire Safiye Hüseyin Elbi kostümleriyle sokağa çıktılar. TGB’liler görüldükleri yerde gözaltına alınarak Kınıklı Polis Merkezi’ne götürüldüler. 

Gözaltındaki isimlerin bazıları şöyle: Sinan Orhan, Cüneyt Sert, Utkan Barazi, Mert Akbulat, Ahmet Suseven, Can Bayram, Arif Yaralı, Melisa Eygünler, Nuray Kaya, Özge Sanlı ve Kazım İlhan.
TGB’liler gözaltıları Çanakkale Kahramanları Gözaltında” başlığıyla sosyal medyadan paylaştıkları fotoğraflarla duyurdu.

İşte TGB’den yapılan açıklamanın ayrıntıları:

ic3

KINALI HASAN GÖZALTINDA
Çanakkale Zaferi’nde saçına yakılan kına ile anasının vatana kurban olsun diye cepheye gönderdiği Kınalı Hasan gözaltına alındı.

ic

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ GÖZALTINDA
“Üzerinde oturduğumuz bu toprak ata yadigarıdır, vatandır. Vatan anamızın ırzıdır, gelecek olanlar da ırz düşmanıdır. Vatan anamız için ölesiye dövüşecek miyiz” diyerek elinde kürekle, taşla siperden çıkıp düşmanın üstüne yürüyen Bigalı Mehmet Çavuş gözaltına alındı.

ic-2

SAFİYE HÜSEYİN ELBİ GÖZALTINDA
Osmanlı’nın paşalarından birinin kızı, Avrupa’da aldığı hemşirelik eğitiminden sonra yurda döner ve Türkiye’de modern hemşireliğin gelişmesine öncülük eder. Çanakkale Savaşı başladığını haber alır almaz da cepheye adını ilk yazdıranlardan olur. 100 yıl sonra Safiye Hüseyin Elbi de Tayyip Erdoğan’ın mitingi gerekçesiyle gözaltına alındı.

ic-4

SEYİT ONBAŞI GÖZALTINDA
Deniz Savaşlarının kaderinin değiştiği an Seyit Onbaşı’nın mermiyi sırtına aldığı andır. Mermiyi kaldıracak sistem bombalanınca Seyit Onbaşı top mermisini sırtlar ve yenilmez denilen savaş gemileri o mermilerle suların altına gönderilir. Çanakkale fedaisi Seyit Onbaşı güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında gözaltına alındı.

Gözaltılar sabah erken saatlerde başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Delikliçınar’daki konuşmasının başladığı saatlere kadar devam etti.  Son olarak Onbeşliler olarak sokağa çıkan TGB’li gençler de gözaltına alındı. Gün boyunca 20 TGB üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 15 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı