REKLAMI GEÇ

Tunçtürk son dönemdeki depremlerle ilgili konuştu

Tunçtürk son dönemdeki depremlerle ilgili konuştu

Denizli birkaç gündür hafif şiddette depremlerle sallanıyor. Sarsıntıların normal olduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, “Bu depremler olması muhtemel depremlerdir. Önemli olan deprem konusunun sürekli gündemde tutulması ve tedbirlerin alınmasıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2013 Cumartesi, 14:55

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, son günlerde olan depremlerle ilgili konuştu. Tunçtürk, son iki günde 3 deprem yaşandığını ve sarsıntıların küçük depremler olduğunu belirterek “Denizli 1.derece deprem bölgesi olduğu için bunlar beklenen depremler, asıl sorun hiç deprem olmaması” dedi.

Tunçtürk “Bu depremleri iyi takip etmek lazım. Bu depremler öncüdür, artçıdır, hiçbir şey ifade etmez gibi yaklaşımları ben kabul etmiyorum. Depremleri takip edip, arkasından hangi faylarda hareketlilik olduğunu, arkasından bir deprem gelip gelmeyeceğini araştırmak gerektiğini düşünüyorum. Oda olarak bu depremleri uzun zamandır takip ediyoruz. Bu depremler rutin depremler. Ama biz Denizli olarak ülke olarak depremleri sadece deprem olduğunda hatırlıyoruz. Son zamanlarda depremi unuttuk, depremle ilgili tedbirleri 2. plana attık. Farklı gündemlerden dolayı depremi gündemden düşürdük. Aslında ülkemizin ve Denizli’mizin gündeminden düşmemesi gereken birinci konularından birisi deprem. Biz oda olarak depremi her zaman birinci planda tutmaya çalışıyoruz. Denizli olarak da bu depremi irdelememiz gerekiyor. Deprem her zaman tehlikedir. Bu depremlerin hangi faylar üzerinde olduğunu ve o faylardaki kıpırdanmalara bakmak lazım. Şu an bu olur, şu olur demek doğru değil” dedi. Tunçtürk, deprem üzerinden halkı korkutmamak gerektiğini, bunların olması muhtemel depremler olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu