REKLAMI GEÇ

Yeni otobüs hatları 23 Ağustos’ta hizmete giriyor

Yeni otobüs hatları 23 Ağustos’ta hizmete giriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 ayrı bölgede hayata geçireceği 60 yeni otobüs hattının 19’u 23 Ağustos 2019 Cuma günü hizmete başlayacak. Ayrıca otobüs numaraları 2 haneden 3 haneye çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2019 Pazartesi, 15:19

Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüs hatlarının güzergahlarında yaptığı yenilemeyi 23 Ağustos 2019 Cuma günü başlatıyor. Yeni uygulama kapsamında Denizli şehir merkezi 6 bölgeye ayrıldı. 36’sı ana hat olmak üzere 60 dolayında güzergah oluşturuldu. Bu kapsamda ilk etapta 19 ana hattın 23 Ağustos 2019 Cuma gününden itibaren devreye gireceği, kalan hatların ise kısım kısım uygulamaya sokulacağı açıklandı. Yeni sistemle belediye otobüslerinde uygulanan 2 haneli numaralama sistemine de son verilerek 3 haneli sisteme geçiliyor. Bundan sonra tüm belediye otobüsü numaraları 3 haneli olacak, ilk hanesi ise otobüsün bölgesini temsil edecek.

DUYURULAR İYİ TAKİP EDİLMELİ
Vatandaşlara otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya sokacağı hatlar ve otobüs numaralarının 20 Ağustos 2019 Salı gününden itibaren duyurulacağı açıklandı. Duyurular, otobüs durakları, otobüs içleri, şehrin yoğun olan bölgeleri, sosyal medya ve tüm iletişim araçları ile yapılacak. Ayrıca yeni hat ve otobüs numaraları Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Portalı’ndan (https://ulasim.denizli.bel.tr/) da açıklanacak. Vatandaşlardan herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ilgili duyuruları önemle takip etmeleri istendi.

DAHA HIZLI, EKONOMİK VE KONFORLU SEYAHAT
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni hat ve düzenlemelerle otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, toplu ulaşımın başta trafik yoğunluğu ve hava kirliliği önlenmesi olmak üzere ekonomik açıdan da birçok avantajı olduğunu söyledi. Artan nüfus ve yerleşim yerlerine bağlı olarak şehir içi belediye otobüs hatlarında revizeye gittiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Bugüne kadar vatandaşlarımızın otobüslerimizde yaptığı seyahatler tek tek analiz edilerek yeni güzergahlar oluşturuldu. Yeni hatlarımız 23 Ağustos 2019 Cuma gününden itibaren devreye girmeye başlayacak. Önceliğimiz hemşehrilerimizin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahat etmesidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 12 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 12 25Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 27Parçalı Bulutlu