REKLAMI GEÇ

Bağımlılıkla mücadelede için panel düzenlendi

Bağımlılıkla mücadelede için panel düzenlendi

Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, gençlerin madde bağımlılığının önüne geçilmesi amacıyla panel düzenlendi. Panelde bağımlılıkla mücadele için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2019 Çarşamba, 18:05

Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Geleceğimiz İçin El Ele’ adlı bağımlılıkla mücadele paneli düzenlendi. Panele, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu başta olmak üzere PAÜ Rektör yardımcısı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Yeşilay Denizli Şubesi Başkanı, Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcısı, il ve ilçe milli eğitim Şube müdürleri, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde görevli tüm okul yöneticileri ve Denizli ilinde görevli tüm rehberlik öğretmenleri katıldı.

Panele konuşmacı olarak Avukat Emin Eren, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm. Dr. Ahmet Büber ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Başay, Baş Polis Cemil Özdemir ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Nur Dev katıldı. Panelde okul yöneticilerinin ve rehber öğretmenlerin bağımlılıkla mücadele konusunda destek alabileceği kurum ve kuruluşları yakından tanıması, bağımlılıkla ilgili önleme çalışmalarının yanı sıra bağımlılığa yakalanan öğrencilerin izleme ve takip çalışmalarının güçlendirilerek tedavilerine katkı sağlanması ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi konularında konuşmalar yapıldı.

Madde bağımlılığının önüne geçilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altı çizilen panelde, ‘’Madde bağımlılığı yaşı düştükçe suç oranları da yükseliyor. Bu konuda her birime çok önemli görevler düşüyor. Birlikte hareket edildiği takdirde madde bağımlılığı ile daha etkin mücadele edilebilir’’denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 33Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 33Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 35Az Bulutlu