REKLAMI GEÇ

MHP’li aday Çelikak’ın seçim vaadi yüksekokul

MHP’li aday Çelikak’ın seçim vaadi yüksekokul

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde belediye başkanlığına talip olan MHP’li Ahmet Çelikak’ın seçim vaadi, Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokulun ilçede açılması.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2013 Pazartesi, 10:07

ŞENGÜL BOZ
Çelikak, 1999-2004 döneminde ANAP’tan belediye başkanı seçildi. 2004’te bir kez daha aday oldu, ancak olaylı geçen seçimi kaybetti. Siyasete yeniden dönüş yapan Çelikak, bu kez şansını MHP’den deneyecek.

Sarayköy’de MHP’yi 30 Mart yerel seçimlerinde birinci parti yapacağını iddia eden Çelikak, “1972 yılından sonra 1999’da ilk kez sağ bir parti belediye başkanlığını kazandı. O seçimde olduğu gibi, 30 Mart’ta da sağ oyları birleştireceğim. 25 yıllık siyasi hayatım boyunca hep birleştirici ve uzlaştırıcı oldum” dedi.

“YÜKSEKOKUL OLMAZSA İSTİFA EDERİM”
Çelikak, 2004 yılından beri Sarayköy’ün belediyecilik hizmetlerinden yoksun kaldığını iddia eden Çelikak,“neden aday olduğu” sorusuna şu yanıtı verdi:

“AK Parti İlçe Teşkilatı, beni hep beni hep küçümsedi. O nedenle AK Parti’den değil, MHP’den aday oldum. Ayrıca Sarayköy’ün sorunlarını da çözümlerini de biliyorum. Sarayköy’ün bugün bir jeotermal sorunu var. 1999 yılında Sarayköy’de jeotermal enerji ile ilgili ilk çalışma başlatan bendim. Ancak o günden bugüne belediye olarak bir çalışma yapılmadı. Sarayköy, jeotermal enerjiden yararlanamıyor. Daha fazla kişinin jeotermal enerjiden, ucuza yararlanması için gereken yapılacaktır. Bugün Sarayköylülerin en çok şikayet ettiği konuların başında, jeotermal ile ısınmanın pahalı olması geliyor.
Ayrıca, daha 1999 yılında Sarayköy’e üniversiteye bağlı bir bölümün gelmesi için yer tahsis ettik. Ancak, onu Buldan’a kaptırdık. Eğer 30 Mart’ta yeniden başkan seçilirsem, ilk icraatım Sarayköy’e yüksekokulu getirmek olacak. Eğer 6 ay içerisinde bunu gerçekleştiremezsem başkanlıktan istifa edeceğim. Bu kadar iddialı konuşuyorum.”

ÇELİKAK’A GÖRE, SARAYKÖY’ÜN SORUNLARI
MHP Sarayköy Belediye Başkan Adayı Çelikak’a göre, ilçenin çözüm bekleyen en önemli sorunlarından biri, jeotermal enerji. Sarayköy sınırları içerisinde çıkan yeraltı zenginliklerinden ilçe halkının yararlanamamasını önemli bir sorun olarak gören Çelikak, belediyenin jeotermal ile ilgili yatırımların önünü açması gerektiğini söyledi.

Park ve bahçelerin yetersizliğini, kapalı pazaryeri olmamasını eksikler olarak sıralayan Çelikak,sebze hali bulunmaması nedeniyle çiftçinin yetiştirdiği ürünleri iyi değerlendiremediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı