REKLAMI GEÇ

Sarayköy sorunları için dernek kuruldu

Sarayköy’ü Tanıtma Kalkındırma Yüksekokul açma Yaşatma ve Eğitimi Destekleme Derneği kuruldu. Dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ahmet Bulanık, ilk işlerinin Sarayköy İlçesi’ne PAÜ’den bir bölüm açılması için girişimde bulunmak olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli’nin en önemli ilçelerinden olan Sarayköy, yeni kurulan dernek ile sorunlarına çare arayacak. 2 Mayıs tarihinde tüzüğünü yayımlayarak resmileşen Sarayköy’ü Tanıtma, Kalkındırma, Yüksek Okul Açma, Yaşatma ve Eğitimi Destekleme Derneği düzenlediği ilk toplantıyla yapacakları çalışmaları tanıttı.

Basın Merkezinde toplantı düzenleyerek dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ahmet Bulanık, ilk çalışmalarının Sarayköy İlçesine Pamukkale Üniversitesinin bir bölümünü açmak olduğunu söyledi. Sarayköy’ün sorunlarını kurdukları dernek ile Türkiye’ye duyuracaklarını söyleyen Dernek Başkanı Ahmet Bulanık, “ 2 Mayıs tarihinde Sarayköy’ü Tanıtma, Kalkındırma, Yüksek Okul Açma, Yaşatma ve Eğitime Destekleme Derneği yapacağı çalışmalar Sarayköy’ün en önemli sorunlarını aktaracağız. Sarayköy ilçesi coğrafi yapısı ve yerleşim yeri ile Denizli’nin en önemli ilçelerinden birisidir. Tatil bölgelerinin geçiş noktası olan ilçemiz, tarihi, doğal kaynakları ve doğa güzelliği önemli özelliklerindendir. Bizlerin ilk amacı ilçemize Pamukkale Üniversitesinin bir bölümünü ilçemizde açmaktır. Bunun içinde yaptığımız imza toplama çalışması sonucunda 5 bin imza topladık ve bunu Başbakanlığa göndereceğiz.”dedi.

Milletvekili istiyoruz

Denizli’nin en önemli ilçesi olan Sarayköy’den şuana kadar milletvekili çıkmadığını söyleyen Başkan Bulanık: “ Sarayköy İlçemizden şimdiye kadar milletvekili hiç çıkmadı. Artık ilçemizden bir milletvekilinin çıkmasını ve bizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı