REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de her binaya zemin etüdü

Sarayköy’de her binaya zemin etüdü

Denizli’nin yakınlarında fay hatları yer alan ilçelerinden Sarayköy’de, yapı öncesi zemin etüdü çalışmaları hızlandı. Her binanın zemin etüdü yapılıyor ve Denizli’nin Zemin Bilgi Sistemi’ne işleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2023 Cuma, 12:47

Deprem önlemlerini artıran Sarayköy Belediyesi, jeoloji yüksek mühendisi gözetiminde inşaatların zemin etüt çalışmalarını yakından takip ediyor.

Belediye bünyesinde istihdam edilen Jeoloji Yüksek Mühendisi Elçi, çalışmaları şöyle anlattı:

“Bina yapılacak yerin sahibi, jeoloji mühendisi, mimar veya müteahhit ile anlaşarak zemin etüt yapılması için belediyemize başvuru yapıyor.

Belediyemiz tarafından onay verildikten sonra zemin etüdü için sondaj yapımı ve jeofizik ölçümler için gün belirliyoruz. Daha sonra inşaat yapılacak parselde yapılan zemin etüt çalışmasının belediyemiz tarafından kontrolü yapılıyor. Sondaj çalışmasında çıkan numunelerin tanımlanması, sondaj log takibi benim gözlemimde belediyemiz tarafından yapılıyor.

Zemin etüt çalışmasının sonucunda zeminin sınıfını ve taşıma gücünü belirliyoruz.  Sonrasında inşaat yapılacak bina için bilgiler inşaat mühendisine veya yapı yapacak müteahhite veriliyor. Bu işlemler sonucunda Sarayköy halkına en iyi mühendislik hizmetlerinin yapılması konusunda yardımcı olunuyor.

Raporlar oluştuktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Mayıs 2023 tarihinde aldığı meclis kararı ile kurulan Zemin Bilgi Sistemi’ne (ZBS) yetkin personellerle ortak çalışma sonucunda ZBS numarası oluşturuyoruz. Alınan sonuçlar ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsata ZBS numarası ekleniyor. Aşama aşama yapılan çalışmalar sonucunda ruhsat Sarayköy Belediyemiz tarafından onaylanıyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı