REKLAMI GEÇ

Sarayköylü bilgisayar programcısı cami maketiyle hayran bıraktı

Sarayköylü bilgisayar programcısı cami maketiyle hayran bıraktı

Uzun yıllardır Sarayköy’de bilgisayar programcılığı yapan Veli Hançer’in maket merakı hobisi haline geldi. İş dışındaki zamanını maketlere ayıran Veli Hançer’in son çalışması, ilçenin simgesi olan Sarayköy Camii oldu. Camide sergilenen maket ilçe halkından yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2019 Salı, 14:36

Sarayköy’de yaşayan bilgisayar programcısı 42 yaşındaki Veli Hançer, uzun yıllardır meraklı olduğu makete yöneldi. Karton, köpük ve benzeri malzemeler kullanarak maketler hazırlamaya başlayan Hançer, el becerisi gelişince ince detayları çok olan cami maketine yöneldi.

Sarayköy Camii’nin maketini yapmak için harekete geçen Veli Hançer, karton, köpük ve yaprak kullanarak çalışmaya başladı. Yaklaşık bir ay üzerinde çalıştığı camiyi çevresiyle birlikte maket haline getiren Hançer, eserini aslına götürdü ve Sarayköy Camii’nde sergiledi.

VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI
Bir aylık emeğin ürünü olan cami maketi, özellikle cemaat arasında yoğun ilgi gördü. Cemaat dışında öğrenciler ve vatandaşlar tarafından da ilgi göstermesinin kendisini sevindirdiğini belirten Veli Hançer, “Maket benim için bir tutku haline geldi. İş dışında kalan tüm zamanımı maketlere ayırıyorum. Bu bana hem çok büyük zevk veriyor, hem de yorgunluğumu alıyor. Sarayköy’ün simgesi haline gelen cami benim en özel eserim oldu” dedi.

Bundan sonra da maket yapmaya devam edeceğini belirten Veli Hançer, merakının hobi haline geldiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı