REKLAMI GEÇ

Vali Demir leblebi diyarında

Vali Demir leblebi diyarında

Vali Abdülkadir Demir, küçük aile işletmeleri olan ve yeterli mali güce sahip olmayan işyerlerini hijyen yönetmeliğine uygun hale getirmek amacıyla Serinhisar İlçesinde yapımında son aşamaya gelinen Leblebiciler Sitesinde incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2013 Perşembe, 13:07

Vali Demir beraberinde Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile birlikte gittiği Serinhisar’da Kaymakam Zeyit Şener, Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve diğer ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Burada çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demir, Kaymakam Zeyit Şener ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Yapımı büyük oranda biten altyapı ve üstyapı çalışmalarında sona yaklaşılan Leblebiciler Sitesinde bazı esnaflarla da bir araya gelen Vali Demir, burada esnafların sorunlarını da yerinde dinledi.

Vali Demir daha sonra İlçedeki leblebi üretim tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Türkiye’de toplam 30 bin ton leblebi üretilmektedir. 30 bin ton leblebinin 24 bin tonu Denizli’de üretiliyor. Denizli Türkiye leblebi üretiminin yüzde 80’ini karşılıyor. Serinhisar ise Denizli üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiriliyor.

Denizli’de bulunan toplam 92 leblebi işletmesinin 69’u Serinhisar’da, 23’ü ise Tavas Kızılca’da bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı