REKLAMI GEÇ

İşlenmiş reçine ihraç edilecek

İşlenmiş reçine ihraç edilecek

Denizli’nin Çal İlçesi’nde özel ormanlarda başlayan reçine üretimindeki gelişmeler vatandaşları sevindirdi. Çam ağaçlarından toplanan reçine, Serinhisar’da kurulan Rreçine işleme tesisinde işlenerek ihraç edilecek.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2013 Çarşamba, 13:04

Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Fuat Şanal İncelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy tarafından karşılanan Fuat Şanal Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ile birlikte Serinhisar ilçesinde yeni kurulan reçine işleme tesisini ziyaret ederek tesis sahibi Hüseyin Kabaş ile bir süre görüşen Şanal, Reçine işleme tesislerinin faaliyete geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Fuat Şanal, hedeflerinin reçinenin hammadde olarak değil, işlenmiş olarak ihraç edilmesi olduğunu belirtti. Şanal, Çal İlçesi’ndeki özel ormanlarda başlayan reçine üretimindeki gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi. Öte yandan inceleme sırasında fabrikada reçine kelebeği mücadelesi sırasında elde edilen 300 ton reçinenin işlendiği görüldü.

Çal ve Serinhisar inceleme gezisine, ODÜH Dairesi Şube Müdürü İsa Sertkaya, Denizli ODÜH Şube Müdürü Kadir Ünlü, Acıpayam Orman İşletme Müdürü Halil Özdemir ve Çal İşletme Müdürü Ferat Sevi de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı