REKLAMI GEÇ

Serinhisar’da amatör denizcilik kursu

Serinhisar’da amatör denizcilik kursu

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Amatör Denizcilik Kursu’na kayıtlar başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2015 Çarşamba, 13:29

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, boyu 24 metreye kadar olan tekneleri kullanacak amatör denizcilere yönelik “Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursu ile Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavı Hazırlık Kursu” düzenliyor.

Kurs sonunda yapılacak olan online sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Uluslararası sularda da geçerliliği olan belgeyle 24 metreye kadar tekneler ve 50 grostonluk ticari olmayan tekne kullanımına izin veriliyor.

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, açtıkları çeşitli kurslarla vatandaşlara ilgi duydukları konularda eğitim sağladıklarını belirterek, “Belgesiz teknek kullanan amatör denizciler, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandığında 2 bin 500 lira para cezası ödüyor. Özel şirketler, bu belgeyi çok yüksek meblağlarla veriyor. Bu nedenle Denizlili amatör denizcilerin sağlanan fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Kursa katılmak isteyenler 14 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapabilecek. Kurs hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları www.serinhisarhem.meb.k12.tr adresinden öğrenilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı