REKLAMI GEÇ

TUNÇBİLEK “KURBANDA YATAĞAN BIÇAĞI KULLANIN”

TUNÇBİLEK “KURBANDA YATAĞAN BIÇAĞI KULLANIN”

Serinhisar’a bağlı pala ve bıçaklarıyla ünlü Yatağan Beldesi Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bıçak alacakların Çin malı değil, garantili Yatağan bıçağını tercih etmelerini istedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2011 Cumartesi, 16:40

Beldede yaklaşık 800 yıldır 45 çeşit bıçak ve benzeri kesici alet üretiminin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Tunçbilek şunları söyledi: “Beldemizde yaşayan 3 bin kişi geçimini bıçak üretiminden sağlıyor. Beldemizde bulunan 250 atölyede el emeği göz nuruyla günde 5 bine yakın bıçak üretiyoruz. Bu bıçakları da 8 ile 15 TL arasında değişen fiyatlardan garantili olarak satıyoruz. Kurban Bayramı öncesinde bıçak alacak vatandaşlarımızın, garantili Yatağan bıçağını tercih etmelerini istiyoruz. Satın alınacak her bıçak belde ekonomimiz ve bıçak ustalarımızın geleceği açısından çok önemli.”

HER YIL FESTİVAL DÜZENLENİYOR
Beldenin tek geçim kaynağı olan bıçak ve demir aletlerinin tanıtımını yapmak için her yıl festival düzenlediklerini dile getiren Tunçbilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ustalarımızın yaptığı bıçaklar Türk Cumhuriyetleri’nden, Arap ülkelerine kadar birçok ülkeye de ihraç ediliyor, ancak ucuz ve kalitesiz Çin bıçaklarının baskısından kurtulamıyoruz. Piyasa ve pazarlardaki kalitesiz ucuz Çin malı bıçak ile demir aletler nedeniyle bıçak ustalarımız ürettiğini satmakta zorlanıyor. Artan girdi maliyetleri ve zamlar da üretimimizi etkiliyor. Osmanlı’ya bile kılıç yapmış beldemizin cam fanuslar içinde korunması gerekir. Biz bıçakçılarımıza destek olmak için belediye olarak festival ve tanıtım toplantıları düzenliyoruz. Kurban Bayramı beldemize ve bıçak ustalarımıza sahip çıkmak için önemli bir fırsat. Lütfen herkes satın alacağı bıçağın ‘Yatağan’ markalı olmasına dikkat etsin”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı