REKLAMI GEÇ

Tavas Medet Köyü’nde sulama eğitimi

Tavas Medet Köyü’nde sulama eğitimi

Tavas İlçesi Medet Köyü çiftçilerinin isteği üzerine Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Demir’in katıldığı Sulama ve Sulama Kooperatifi kuruluşu konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2012 Cuma, 10:57

Medet Köyü çiftçilerinin isteği üzerine Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Demir’in katıldığı Sulama ve Sulama Kooperatifi kuruluşu konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Denizli’de ortalama yıllık yağış miktarı 550 mm. olarak gerçekleşmesine rağmen mevsimsel olarak bitkilerin suya ihtiyaç duyduğu dönemlerde yağış alınamaması tarımsal üretimde sulamayı zorunlu kıldığı belirtilen toplantıda, Medet köyü çiftçilerinin kendi imkanları ile açtıkları Derinkuyular vasıtası ile sulama yapmaya çalıştıkları anlatıldı. Toplantıda bitki deseninde çeşitlilik ve verim artışı sağlamanın yolunun bilinçli sulamadan geçtiği, tarım üreticilerinin diğer sektörlere göre ekonomik açıdan zayıf olmaları sonucu, üreticilerin güçlerini birleştirmelerini, ortak yararları için dayanışmalarını ve birlikte davranmalarını gerektirdiği ve bunun yolunun kooperatifleşmeden geçtiği konusunda bilgiler verildi.

Çiftçilerin kooperatifçilikte başarılı olması için en başta bu işe inanmaları, çiftçilik konusunda bilinçli olması, ürettikleri ürünleri en iyi şekilde, en iyi fiyata kooperatif vasıtasıyla nasıl satarız anlayışını benimsemeleri, kendi çıkarlarını hesaba katmadan kooperatif lehine karşılıklı çaba harcamaları gerektiği anlatıldı. İyi yönetilen, başarılı çalışmalar yaparak halkın desteğini kazanan kooperatiflerden ve modern sulama yöntemlerinden örnekler verilerek kooperatif kuruluş işlemleri anlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı