REKLAMI GEÇ

Öğrenciler organik tarım yapacak

Öğrenciler organik tarım yapacak

Denizli Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan ve Tıbbı ve Aromatik Bitkiler ve Organik Tarım Bölümü öğrencilerinin kullanabilmesi için 25 dönümlük arazi üniversiteye tahsis edildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2013 Perşembe, 13:13

Tavas’ta mülkiyeti hazineye ait olan 25 dönümlük arazi, Pamukkale Üniversitesi’ne devredildi. Tavas Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler’ ile ‘Organik Tarım’ bölümü öğrencileri, uygulama ve araştırma çalışmalarında kullanacak.

Böylece Tavas Meslek Yüksek Okulu’nun “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” ile “Organik Tarım” programlarının uygulama ve araştırma çalışmaları için gerekli arazi ihtiyacı giderildiğini belirten Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, “Bu arazinin üniversitemize tahsisinin, hem ilçemizde okuyan öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, hem de bu arazide başlatılacak bilimsel çalışmalarla ilçemizin ileride tıbbı bitkiler ve organik tarım alanında bölgesel bir merkez haline gelmesi, dolayısıyla Tavas ekonomisine destek vermesi beklenmektedir” dedi.

ARA ELEMAN YETİŞECEK
Tıbbi ve Aromatik Bitkileri doğal ortamında tanıyabilme, her türlü tıbbi ve aromatik bitkinin yetiştirilmesinde maruz kalabileceği hastalık ve zararlıları belirleyebilme ve bunlarla savaşım konusunda çalışma yürütebilmek amacıyla eğitim alan öğrenciler, uygulamalarını 25 dönümlük arazide yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Hafif Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 4 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 24Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 6 24Az Bulutlu