REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük değerlerini kazanca dönüştürüyor

Kızılcabölük değerlerini kazanca dönüştürüyor

Denizli’nin Kızılcabölük belde belediyesi, “Değerlerimizi Yaşatalım” projesi kapsamında geleneksel damak tadları olan; Kızılcabölük Çayı, Kızılcabölük Kahvesi ve Kızılcabölük Çarpına Pekmezi’ni yeniden üreterek, ambalajladı ve pazarlanabilecek duruma getirdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2013 Cumartesi, 17:13

Kızılcabölük Belediyesi, projeyi; BELEDİYE GÖZNURU el dokuması, el sanatları, yerel gıda ve tarım ürünleri merkezi ile gönüllü yerel üreticilerin desteğiyle gerçekleştirdi. Denizli iline bağlı Tavas ilçesi Kızılcabölük beldesindeki işletmelerde ve üretim alanlarında üretilerek Kızılcabölük dışında da pazarlanabilir hale getirildi. Projenin takibinin Kızılcabölük Belediyesi tarafından yapılacağı açıklandı. Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu; Projenin finansmanının uygulama aşamasında Kızılcabölük Belediyesi ve gönüllü üreticilerin katkısı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Abdülkadir Uslu; “Proje 2013 yılı başlarında uygulanmaya başlandı ve proje başarıyla gerçekleştirildi. İlk yıl Kızılcabölük Çayı, Kızılcabölük Kahvesi, Kızılcabölük Çarpına Pekmezi üretimi hedeflenmişti bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.
Başkan Uslu; Projelerden biri olan Erik Çayı’nda kullanılacak olan erik, Kızılcabölük kahvesinde kullanılacak olan karacaot, nohut, kekik ve Türk kahvesi, Çarpına pekmezi için kullanılacak hammadde olan üzüm yerel üreticilerin bağışı ile eksik kalan miktarlar ise Kızılcabölük Belediyesi tarafından temin edildiğini anlattı. Projenin Ambalaj tasarımı Hakkı Uslu tarafından sağlanırken, Tanıtım, vb. giderler Kızılcabölük Belediyesi tarafından, diğer girdiler ise (işçilik) gönüllü üreticiler tarafından karşılandı.

Kızılcabölük Belediye başkanı Abdülkadir Uslu; “Proje kapsamındaki ürünler Kızılcabölük beldesinde geçmiş yıllardan günümüze değin yöresel ürünler olarak üretilmiştir. Günümüze kadar, geleneksel metodlarla üretilerek gelmiştir. Kendi tüketimlerine yetecek miktarda aileler tarafından kendi imkânları ile üretilen bu ürünlerin geleneksel yapıları bozulmadan daha fazla miktarda üretilerek, Kızılcabölük dışında da pazarlanması hedeflenmiştir. Bu proje ile; Kızılcabölük’te geçmişten günümüze kadar üretilen bu yerel ürünlerin tanıtılması, üretimin arttırılması, geleceğe taşınması ve gönüllü üreticiler için yeni gelir kaynağı olması amaçlanmaktadır.” Dedi.
Şeker ve kolestrol rahatsızlığı olanların erik çayını özellikle aradıkları belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 25Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 9 26Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 26Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 9 25Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 9 23Parçalı Bulutlu