REKLAMI GEÇ

Tavas’ta AK Parti muhalefeti katlıyor

Tavas’ta AK Parti muhalefeti katlıyor

Denizlihaber.com’un Tavas’ta yaptırdığı kamuoyu araştırması, AK Parti’nin CHP ve MHP’nin hayli önünde olduğunu gösteriyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2013 Çarşamba, 10:14

EfG Tanıtım&Araştırma Şirketi’nin Denizlihaber.com için yaptığı kamuoyu araştırması Tavas ile devam etti. 12 bin 568’i ilçe merkezi olmak üzere toplam 47 bin 773 nüfusa sahip Tavas, seçmen yoğunluğuyla da dikkati çekiyor. 2011’deki milletvekilliği seçiminde 162 sandıkta 38 bin 391 seçmen oy kullandı.

Denizli siyasetinin son 30 yılına bakıldığında, Tavas’ın yerel siyasetteki etkinliği de hemen göze çarpıyor. AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, eski milletvekilleri Mehmet Gözlükaya, Hasan Korkmazcan ve M. Kemal Aykurt, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Marım, Tavas’ın son dönemde yetiştirdiği siyasetçiler.

SAĞ PARTİLER KAZANIYOR
Tavas’ın siyasi profiline ve 1950 yılından bu yana seçim sonuçlarına bakıldığında, hep sağ partilerin kazandığı görülüyor. DP, AP, ANAP, DYP, MHP ve AK Parti, son 63 yılda belediye başkanlığı kazanan siyasi partiler.

EfG Tanıtım&Araştırma Şirketi’nin anketi çalışmasından çıkan sonuç da AK Parti’nin açık ara önde olduğunu ortaya koyuyor.

MERKEZDE FARK BÜYÜK DEĞİL
Bu arada anketin ilginç sayılabilecek göstergelerinden birisi Tavas merkezde, CHP’nin AK Parti’nin çok gerisinde olmaması. Aradaki fark sadece 6 puan.

Anketten bir başka ilginç not ise beldeler bazında MHP’nin ikinci parti konumunda bulunması.

tavas-anket-anons

Yorumlar

Oces_che   -  Bağlantı 5 Aralık 2013, 14:52

Yorum yapan tavaslı arkadaş Tavas’ta son seçimde partilerin aldığı oydan haberi yok galiba 1.Akp 2.CHP 3. MHP yani imkansiz diye bir şey yok biraz bilgiye dayalı konuşalım gerçekleri o zaman görebiliriz.

tavaslı   -  Bağlantı 5 Aralık 2013, 09:29

bu anket doğruyu yansıtmıyor,,bir defa ilçe merkezinde chp nin 2. parti olması imkansız..beldelerde 2. parti olabilir…bu seçim tavas için,akp ve mhp arasında geçer her zaman olduğu gibi,,,chp liler mhp ye desdek verirlerse mhp bu seçimi alır,,,denizlidede mhp chp yi desdeklerse chp denizli b.b. ni alır…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Hafif Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 4 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 24Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 6 24Az Bulutlu