REKLAMI GEÇ

Hünerlerini sergilediler

Hünerlerini sergilediler

Tavas Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl içinde düzenlenen kadın giysileri dikimi, makine nakışları, ebru ve çini kurslarını bitiren kursiyerler ürünlerini sergiledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2016 Çarşamba, 13:13

Tavas Spor Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Çalışal, Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

tavas-sergi-4

Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fışkınlı, 2015-2016 öğretim yılında çeşitli dallarda kurs açtıklarını belirterek, “Kursiyerlerimiz kadın giysileri dikimi, makine nakışları, aşçılık, okuma yazma, aerobik, ebru ve çini kurslarına katılarak, el emeği göz nuru eserleri ortaya çıkardılar. Bu yıl ayrı bir konsept hazırlayarak tüm mahallerimizde açtığımız kursları birleştirdik, yıl sonu sergisini karma yaptık” dedi.

tavas-sergi-3

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan ise kursiyerlere seslenerek, “Amacınız yalnızca çeyiz olmasın, atölyeler açarak satış yapın, aile ekonomisine katkı sağlayın” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da yaptığı konuşmada halk eğitimin önemine vurgu yaptı. Akyol, “Bir işi sadece eliyle yapan işçi, eli ve beyniyle yapan usta, eliyle, beyniyle ve gönlüyle yapan ise zanaatkarmış. Belediye olarak bu tür organizasyonlara her türlü desteği veriyoruz. Kadınlarımıza en iyi şartlarda hizmet sunmayı ve yaptıkları eserleri pazarlamaları için projeler geliştiriyoruz. Sosyal belediyecilik kavramı içinde bayanlara, gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.

tavas-sergi-2

Konuşmaların ardından serginin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler sergilenen eserlerin bulunduğu standları gezerek hem usta öğreticilerinden hem de kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

tavas-sergi-1

Halk eğitim bünyesinde açılan kreşin minik öğrencilerinin sundukları gösteri de davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinliğin sonunda okuma yazma öğrenenlere sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 8 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 20Çok Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 6 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu