REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük, Ercek’in suyunu içmeye başladı

Kızılcabölük, Ercek’in suyunu içmeye başladı

Kızılcabölük Belediyesi’nin içme suyu kaynakları ile ilgili yaptığı çalışmaların ikinci etabı da başarı ile tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:36

Kızılcabölük Ercek Mevkii’ndeki içme suyu kaynağı drenaj çalışmaları tamamlandı. Eski boru hattı elden geçirilerek, suyun depoya akması sağlandı. Kızılcabölük Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile yıllardır kangren haline gelmiş sorunları çözmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana içme suyu kaynaklarını Kızılcabölük’e kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Yıllardır atıl durumda kalan ve göz göre göre boşa akan Kocapınar suyunu depoya almaya başarmıştık. Şimdi de yine uzun yıllardır atıl durumda bulunan Ercek suyunu depoya almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her iki kaynak suyu da kendi cazibesiyle depoya akıyor” dedi.

Kızılcabölük içme suyunun ovadan pompayla basıldığını ve bunun da aylık 13 bin TL elektrik yükü getirdiğini ifade eden Kızılcabölük Belediye Başkanı Uslu, “Kaynak sularının en az potansiyelle aktığı şu günlerde bile gözle görülür bir katkı elde ettik. Önümüzdeki günlerde bu kaynakların katkısının daha fazla olacağı ortada. Elektrik tasarrufunun yanında boşa akan suların da kazanımı açısından önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ercek su kaynağı drenaj çalışmalarını tamamladık. Ercek suyunun depoya aktarılmasında eski boru hattını kullanıyoruz. Boru hattını elden geçirerek kullanmaya başladık, boru hattının kapasitesini artırıp yeni boru hattını döşemek için maddi kaynak arayışımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımızı belediyenin imkânları ve hayırsever hemşerilerimizin maddi katkıları ile yapıyoruz. Bu konuda hemşerilerimizin ve hayırseverlerin katkısını bekliyoruz.”dedi.

Su kaynakları ile ilgili üçüncü etap çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Abdülkadir Uslu “Belediye imkânları ve gelirleri belli. Kıt imkânlarla belediye hizmetlerini devam etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar için hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı