REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te Çin malı yasağı

Kızılcabölük’te Çin malı yasağı

Kızılcabölük Belediyesi, Çin mallarının, ilçeye beldeye girişini yasakladı. Yasak, belde girişine asılan pankartla duyuruldu.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2009 Çarşamba, 17:51

Denizli’ye bağlı Tavas İlçesi Kızılcabölük Beldesi’nin Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerinin uğradığı katliamı belde girişine astığı pankartla protesto etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Bilindiği gibi; Uygurlar Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Türk kardeşlerimizdir. Dilleri Türk dillerinden Uygurca’dır. Tarihe baktığımızda İlk yerleşik hayata geçen Türk devleti, Uygur Devleti olmuştur. Uygurlar, her ne kadar sözde özerk bir cumhuriyete sahip olsalar da, Çin egemenliğine girdiklerinden beri bağımsızlıkları için mücadele etmektedirler. Uygur halkı, Çin içerisinde kendi geleneklerini ve kültürlerini sürdüremediklerini her fırsatta ifade etmeye çalışmıştır” dedi.

Uygur Türklerinin bugün yaşadıklarının ilk olmadığını ifade eden Abdülkadir Uslu, Uygur Türklerinin iki defa, 1933 ve 1944 yıllında, kendi otonom cumhuriyetini kurduğunu ve 1949’da komünist Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’ın, çok yoğun bir soykırım ve asimilasyon politikasına maruz kaldığını anlattı.

Son günlerde yaşananları değerlendiren Uslu, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Bölgesi’nde Uygur Türklerine yönelik saldırıları toplu etnik katliam boyutlarına ulaşmıştır. Giderek yaygınlaşan ve savunmasız soydaşlarımızı topyekun hedef alan katliamlarda can kaybının korkutucu rakamlara ulaşmasından endişe ediyorum. Çin makamlarının dünya ile irtibatını kestiği bölgeden sağlıklı haber alınamaması bu endişeleri arttırmaktadır. Bu insanlık dışı katliamın Çin halkının iç çatışması, Han Çinlileri ile Uygur Türkleri arasında bir çatışma olarak görülmesi ve gösterilmesi, maksatlı bir gayrettir” diye konuştu.

‘Kızılcabölük dokuması,
Çin katliamına boyun eğmeyecek’
Çinlilerin önce dünya ve de özellikle Türk ekonomisini ve üretimini, şimdi de Uygur Türklerini katlettiğini iddia eden Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; “Yaşadığımız ekonomik sıkıntının temelinde Çinlilerin kalitesiz ve seviyesiz mallarla dünya pazarına hakim olması yatmaktadır. Özellikle ucuz ve kalitesiz Çin mallarının Türkiye’deki pazar hakimiyeti ekonomimizi köşeye sıkıştırmıştır. Üretilen yerli mallarımızın pazarda yer bulamaması, maalesef üretimin düşmesine hatta sıfırlanmasına neden olmuştur. Tüketici olarak yanlış pazara yönlendirilmemiz ve gerekli denetimin sağlanamaması neticesinde ürettiğimiz malları satamaz hale geldik. Hem iç piyasada hem de dış piyasada kalitesiz, ucuz Çin malları; kaliteli, kullanışlı Türk mallarını katletmiştir. Bizler Kızılcabölük halkı olarak kapımızdan içeriye Çin mallarını sokmayacağız. Aynı duyarlılığı tüm Türk üreticilerden bekliyoruz. “Kızılcabölük Dokuması” Çin mallarının ticari katliamına boyun eğmeyecektir. Aynı Çin şimdi de Uygur Türklerini katletmektedir. Bu durumu da esefle kınıyoruz, haykırıyoruz ve inanıyoruz ki Türk’ün şanlı tarihine bin bir zafer ekleyen Uygur Türklerini bu katliamlar da yıldırmayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 4 21Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 7 22Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 13 30Parçalı Bulutlu