REKLAMI GEÇ

KIZILCABÖLÜK’TE İLMEKLER “EMEK YOLU” İÇİN ATILIYOR

KIZILCABÖLÜK’TE İLMEKLER “EMEK YOLU” İÇİN ATILIYOR

Katre Kadın Emeği Derneği’nin “Emek Yolu” projesine, Sakarya’dan sonra ikinci destek Denizli’nin şirin kasabası Kızılcabölük’ten geldi.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2010 Pazartesi, 17:56

Katre Kadın EMEĞİ Derneği, tarafından başlatılan (EMEK YOLU) projesine desek veren Kızılcabölüklü bayanlar 40 ilmeklik patikaları örmeye devam ediyor. Kızılcabölük kadınlar meclisi tarafından organize edilen destek projesini Kızılcabölük el sanatları kursu öğretmeni Nazan Dura yönetiyor.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, projeden “www.gazetegez.net” vasıtasıyla haberdar olduğunu belirtti ve Katre Kadın Emeği Derneği Başkanı Fatma Kaplan’la irtibat kurduğunu anlatarak; “Kızılcabölük dokumanın beşiği bir belde. Doğanın, Tarihin ve Kültür-sanatın Tekstille buluştuğu noktanın insanları bu projeyi benimsedi. El dokuma ürünlerinde ve el sanatı ürünlerinde duygularını, sevdalarını, acılarını, mutluluklarını atkı atkı işleyen Kızılcabölüklüler bir el sanatı ürünü olacak bu projeye seve seve destek veriyor. Kızılcabölük kadınlar meclisi proje ile ilgili yürütme sorumluluğunu üzerine aldı. Halk eğitim öğretmenlerinden Nazan Dura hocamız da projeyi yönetme fedakârlığını gösterdi. Artık Kızılcabölük’te ilmikler “Emek Yolu” için atılmaya başladı” dedi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu önderliğinde, Kızılcabölük Belediyesi Kadın meclisi üyelerinin ve Kızılcabölük El sanatları kursu öğrencilerinin başlattığı destek, Kızılcabölük’ te evlere de yayıldı. Proje için yoğun bir “örme” çalışması devam ediyor.
Kızılcabölük kadın meclisi başkanı Ayşe Ulukoç; “Projeden belediye başkanımız vasıtasıyla haberdar olduk. Emeğe saygımız sonsuz. Bizim çalışmamızın merkezini de kadınların emeklerinin ekonomik bir getiri sağlaması oluşturuyor. Kadınlar olarak, aile, belde ve yöre ekonomisine katkıda bulunmak için yollar arıyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Özellikler kadınlar tarafından ortaya konmuş bu projeyi desteklemeyi bir sorumluluk olarak kabul ettik. Hele bu emek kimsesizleri kucaklamayı hedeflemişse sessiz kalamayız dedik, kolları sıvadık. (8) numara şişle (40) ilmeklik patikaları örmeye başladık” dedi.

“Eli şiş tutan” Kızılcabölüklü tüm bayanlar proje için örmeye devam ediyor. Örülmüş parçalar daha sonra Kızılcabölük Belediyesi tarafından Katre Kadın Emeği Derneği yönetimine ulaştırılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı