REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te tanıtım atağı

Kızılcabölük’te tanıtım atağı

Kızılcabölük ürünlerini tanıtmak için yoğun bir tanıtım gayretine giren Kızılcabölüklüler, Belediye Başkanlığı önderliğinde bir fuardan diğer fuara koştururken, bir yandan da ulusal ve yerel televizyon kanallarında programlara katılıyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Ekim 2009 Salı, 16:41

Kızılcabölük’ün sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel değerlerini tanıtmakta geç kaldığını ifade eden Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölük dokumalarının ve tekstil ürünlerinin yanında başka güzelliklere ve değerlere de sahip olduğunu anlattı.
Belediye Başkanı Uslu, “Kızılcabölük’ün sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Afrodisias ve Hieropolis tarihi yol güzergahında bulunan Heraklia Hieronu’nun öncelikle ayağa kaldırılması için büyüklerimizden destek bekliyoruz. Bu tarihi tapınak, yöre turizminin gelişmesi için önemli bir mekan. Çadır turizmi, yürüyüş, avcılık gibi spor amaçlı turizm için uygun yaylalarımız, yamaçlarımız, doğal ortamlarımız var” dedi.

Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Özay Gönlüm gibi bir sanat temsilcimiz, tarihi dokusu bozulmamış kültür mirası Kızılcabölük evlerimiz, restorasyonu bekleyen tarihi Hanönü Camimiz, müzemiz, kebabımız var. Misafirlerimiz, dokuma ve tekstil ürünlerimizin yanında İklim olarak birçok ürünün yetiştiği Kızılcabölük’ten mevsimine göre; ceviz, badem, pekmez, karpuz, kavun, üzüm, elma vb. doğal ürünleri de temin edebilirler.
Tarhana çorbamızı, top tarhana aşımızı, keşkeğimizi, kedi kulağı yemeğimizi, gelin turşumuzu, çaput turşumuzu, kaşık helvamızı, hele şeker hastaları için yararlı olduğunu gördüğümüz tamamen doğal ortamda yetişen köy eriğimizi de paylaşmak isteriz. Bahsetmeye çalıştığım değerlerimizi Denizli ve Türkiye sınırları dışında tanıtmak istiyoruz. Birer sanat eseri olan el dokuma ürünlerimizin yanında bahsettiğimiz ürünlerimizi de tüm insanlarla paylaşmak istiyoruz.”

Yerel kalkınma için proje oluşturma çalışmalarının olduğunu, bu çalışmalarının yanında Kızılcabölük’ü en iyi şekilde tanıtacaklarını anlatan Belediye Başkanı Uslu, “Bunun için fuardan fuara dolaşıyoruz. Ulusal ve yerel televizyonlarda programlara katılıyoruz. Bunların yanında hemşehrimiz Hakkı Uslu’ya hazırlattığımız afişlerle de tanıtım çalışmalarımızı destekleyeceğiz” dedi.

Her mevsimde konukları ile muhakkak Kızılcabölük’te paylaşacakları bir güzellik olacağını söyleyen Uslu, herkesi Kızılcabölük’e beklediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı