REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te tütün teslimi başladı

Kızılcabölük’te tütün teslimi başladı

Tütün üreticileri tütünlerini teslim etmeye başladı. Yıllardan sonra tekrar tütün alım işlemlerinin başladığı Kızılcabölük’te bir hareketlilik gözleniyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2010 Çarşamba, 17:00

Alıcı firmalardan Sunel Ticaret Türk A.Ş. ve TTL tütün firmaları, Tavas bölgesinde üretilen tütünlerin alım merkezi olarak Kızılcabölük’ü seçti. Tütün alımı, Sunel Ticaret Türk A.Ş. Tavas Bölge Yetkilileri Selim Türkoğlu, Cihan Marık ve TTL Tütün Tavas Bölge Sorumlusu Barış Kişin tarafından yapılıyor. Barkot sistemi uygulanan alımlarda, üreticiden koliler içinde alınan tütünler sınıflandırılarak barkotlanıyor ve kamyonlara yükleniyor.

Sunel Ticaret Türk A.Ş. Tavas Bölge Yetkilisi Selim Türkoğlu, yıllar sonra tütün alımını yeniden Kızılcabölük’te yapmaktan memnun olduklarını belirterek, kendilerine uygun ortamı sağlayan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’ya teşekkür etti. Türkoğlu, “Hem çevre köylerden ulaşımın rahat sağlanması, hem de kapalı bir alanda alımın yapılması üreticiler için de bir avantaj. Bize yetkililer yakın bir ilgi gösteriyor, alımların Kızılcabölük’te olmasından üreticiler de memnun, biz de memnunuz” dedi. TTL Tütün Tavas Bölge Sorumlusu Barış Kişin de aynı duyguları paylaştıklarını belirtti.

Kızılcabölük Belediye Meclis Üyesi Fikret Avcar, yıllardır tütün üreticiliği yaptığını dönem dönem firmalarla da çalıştığını belirterek alımların Kızılcabölük’te yapılıyor olmasından mutlu olduğunu söyledi. Avcar, “Belediye Başkanımız Abdülkadir Uslu’nun da gayretleriyle firma yetkilileriyle görüştük. Başkanımız bizi bu konuyla ilgili olarak görevlendirdi. Firmaların talepleri doğrultusunda kapalı çarşı alanının oluk ve örtüsü elden geçirilerek kullanıma uygun hale getirildi. Alımların Kızılcabölük’te yapılması sağlandı. Çevre köylerden tütünlerini teslim etmek için gelen vatandaşların sağladığı hareketlilikten dolayı esnaflarımız da memnunlar. Alımlarla yakından ilgileniyoruz, misafirimiz olan firma yetkililerinin ve civar köylerden gelen üretici dostlarımızın memnuniyetlerini artırmak için gayret ediyoruz”dedi.

Tütün teslimi için Çalı Köy’den gelen Ramazan Ayata, “Ulaşımın kolay olması bizim için avantaj. Daha az yakıt yakarak, daha kısa sürede geliyoruz. Hem de yağmurdan, çamurdan zarar görmüyoruz” derken, Sofular Köyü’nden gelen Halil İbrahim Padenli ise; “Geniş bir kapalı alanın olması sıra beklerken, teslim ederken yağmurdan, kardan, soğuktan bizi koruyor. Alımlar Kızılcabölük’ün merkezinde yapılıyor. Kahvehaneler, lokantalar yakın, sıramızı beklerken problem olmuyor” dedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kızılcabölük’teki tütün alımları Şubat ayı sonuna kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı