REKLAMI GEÇ

Kosova heyeti, Kızılcabölük’e hayran kaldı

Kosova heyeti, Kızılcabölük’e hayran kaldı

Denizli’ye, Kosova’dan gelen heyet, Kızılcabölük’te incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2010 Pazartesi, 16:53

Kosova’dan gelen heyet Denizli’de incelemelerde bulundu. Kızılcabölük’te, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’yu makamında ziyaret eden heyet, Kızılcabölük’te tekstil üretimini yerinde gördü. Priştine Üniversitesi Genel Sekreteri Esat Kelmendi, Priştine, Üniversitesi Metalurji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzet Zeqiri, Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Gashi, Priştine Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sekreteri Milaim Mazreku, Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Bekim Samadraxha, Mimar Sali Fazliu, İş Adamları Tefik İbrahimi, Cemal Salim, Arben Mehmeti, Meclis Üyesi İsmet Hajdini, Gilan Belediye Başkanı Çemal Mustafa, Hukukçu Refki Taç, Dr. Ergin Jable, Mamuşa Alperenler Derneği Başkanı Ramadan Taç, Esnaf Güner Pomak ve Tercüman Ertan Başa’dan oluşan ekip, Kızılcabölük’te el dokuma atölyelerinde incelemelerde bulundu. Ekip, Kızılcabölük tekstil ürünlerinin üretimini yerinde gördü. Kızılcabölük’ün tarihi ve doğal yerlerini de gezen ekibe, akşam Kızılcabölük Kebabı ikram edildi. Yemek sonrasında da Kızılcabölük Müzesi’ni gezen heyet, Kızılcabölük Odası’nda Kızılcabölüklülerle sohbet etti.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve Kızılcabölük Belediye Meclis üyeleri, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Orhan Varolan ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılcabölüklü Genç İşadamları (GEKİAD) Derneği Başkanı Adnan Çıralı ve yönetim kurulu üyeleri ile Kızılcabölüklü esnaf ve işadamlarının katıldığı toplantıda, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili görüşler ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Kosova ve Makedonya gezilerinden sonra orada görüştüğümüz kurum ve kuruluşları Kızılcabölük’e davet etmiştik. İlk grup olarak Gilan, Priştina ve Mamuşa’dan yoğunluklu oluşmuş bir heyeti burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Uslu, “Karma ve çekirdek bir ekip burada. Denizli’de de önemli temaslarımız oldu. Sizlerle buluşturarak, bizler bu ilişkilerin başlamasına vesile olduk. İnşallah gelecekte kültürel ilişkilerin dışında ticari ilişkiler de oluşur” diye konuştu.

Toplantı gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Heyet üyeleri Kızılcabölük’ten ayrılırken mutlu birleşmenin, hüzünlü bir ayrılığa dönüştüğünü ifade ederek, “Kızılcabölük’ü sevdik artık biliyoruz ki bizim Türkiye’de de bir evimiz var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Hafif Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 4 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 24Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 6 24Az Bulutlu