REKLAMI GEÇ

Kosova-Prizren Türk heyeti Kızılcabölük’te

Kosova-Prizren Türk heyeti Kızılcabölük’te

Kosova-Prizren Türk heyetinin Denizli ziyareti bir hafta sürdü. Kale Belediyesi’nin Kosova İpek şehri ile kardeş şehri olması nedeniyle yaptıkları geziye karşılık, Kosova-Prizren Türk heyeti Denizli’ ye geldi.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2010 Pazartesi, 17:47

Kale’de konaklayan ve Denizli’deki kurum ve kuruluşlarla, belediyeleri ziyaret eden heyet, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’yu makamında ziyaret etti. Heyete, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve meclis üyeleri ile birlikte Tavas MHP İlçe Başkanı Veli Çıtışlı eşlik etti.

Ergin Jable başkanlığındaki heyette, şu isimler yer aldı: Ramadan Taç (Alperenler Derneği Başkanı), Sami Taç (Mamuşa Belediye Meclis Üyesi), Nusret Mazrek (Alperenler Başkan Yardımcısı), Nuhi Şala (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Bekir Mazrek (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi),Numan Mazrek (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Burhan Mazrek (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Burhan Mazrek (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Daut Taç (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Taner Morino (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), İlker Morina (Alperenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi).

Heyete, yeni oluşturulan “Geleneksel Kızılcabölük odası”nda, Tarhana çorbasının da olduğu sabah kahvaltısı ikram eden Abdülkadir Uslu, Türkiye dışında yaşayan Türk kardeşlerini ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Uslu, “Dilimiz bir, duygularımız bir, kaygılarımız bir, farklı coğrafyalarda da olsa; “Ne mutlu Türküm” diyebilen kardeşlerimizi Kızılcabölük’te ağırlamaktan mutluyuz. İlişkilerimizi geliştirmek arzusundayız. Misafirlerimizi tanıyınca, onlarla düşüncelerimizi paylaşınca anladık ki onları en kısa zamanda ziyaret etmek zorundayız. Kosova’ya, Prizren’e en kısa zamanda gidip iadeyi ziyarette bulunacağız” dedi.

Kahvaltı sonrasında, “Kızılcabölük kaşık helvası” ikram edilen heyete sunulan Kızılcabölük Atatürk İlköğretim Okulu Folklor Ekibi’nin gösterisi, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri sonrasında, el dokuma atölyeleri gezilerek, dokumalar incelendi.

Heyet Başkanı Ergin Jable; “Sokaklarıyla, evleriyle, insanlarıyla Kızılcabölük’ün bizim yaşadığımız yerlerden bir farkı yok. İnsanlarıyla, başkanımızla tanıştık, konuştuk gördük ki düşünce olarak, karakter olarak da aynıyız. Sayın Başkan ve Kızılcabölüklüler çok iyi misafirperverlik örneği gösterdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Buradan ayrılırken memleketimizden ayrılıyor gibiyiz. Bizler de Kızılcabölüklüleri memleketimizde ağırlamak isteriz” dedi.

Daha sonra Kızılcabölük Anıt ağacı “Çalıdede”yi, “Özay Gönlüm Anıtını”, “Heraklies Hieronunu”, “Kızılcabölük aşk yolu”nu gezen heyet, mutlu ve duygu yüklü bir şekilde Kızılcabölük’ten ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı