REKLAMI GEÇ

LONDRA, TEKSTİLİ KIZILCABÖLÜK’TEN ÖĞRENECEK

LONDRA, TEKSTİLİ KIZILCABÖLÜK’TEN ÖĞRENECEK

İngiliz öğrenciler, Denizli Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nin “tekstil ve onyx taşı” üzerine hazırladığı ve Skinners’ Company Kız Okulu tarafından desteklenen tekstil projelerini yerinde görmek için geleneksel tekstilin merkezi Kızılcabölük’e geldi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2011 Pazartesi, 17:49

Denizli Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nin “tekstil ve onyx taşı” üzerine hazırladığı proje, Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi koordinatörlüğünde, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Skinners’ Company Kız Okulu ile hazırlanan iki taraflı ortaklık projesi kapsamında, uygulama çalışmaları da başladı. Bu kapsamda, Skinners’ Company Kız Okulu, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nin konuğu olarak, geleneksel tekstilin merkezi olan Kızılcabölük beldesinde proje konusu olan tekstil ile ilgili bilgi aldılar ve dokuma atölyelerini gezdiler.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, geleneksel metotlarla el dokuma tezgâhlarında üretimi devam ettirmeye ve yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Misafirlerin ürünlerimize ve çalışmalarımıza ilgiyle yaklaşması, gelecekte işbirliği arzusunda olmaları da bizi sevindirdi. Uzun süreçli bir çabanın içinde olduğumuzun farkındayız. Bu ve buna benzer aktivitelerde yer alarak Kızılcabölük’ün tanıtımını yapmaya ve yurt içi-yurt dışı misafirleri buraya çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Tekstil atölyeleri ile Hanife-Ahmet Paralı El Sanatları ve Tekstil Müzesi’ni gezen proje ortaklarına, Kızılcabölük kahvaltısı ve Kızılcabölük Kaşık Helvası ikram edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 3 17Hafif Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 1 20Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 4 23Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 24Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 6 24Az Bulutlu