REKLAMI GEÇ

Şehit Er Fatih Küçükterci’yi binler uğurladı

Şehit Er Fatih Küçükterci’yi binler uğurladı

Tunceli’de önceki gün hain saldırı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Fatih Küçükterci’nin Tavas Çarşı Camii’nde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 10 bin Denizlili katıldı. Tavas tören sırasında resmen kepenk indirdi. Tüylerin diken diken olduğu törende Denizli tek yürek oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2012 Perşembe, 19:00

Ahmet Oğuz KOLCU

Denizli, şehit Jandarma Komando Er Fatih Küçükterci’yi uğurladı. GATA’da yapılan kimlik tespitinin ardından uçakla Denizli Çardak Havaalanı’na getirilen şehidimiz, daha sonra memleketi Tavas’a götürüldü.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
Başta Tavas ve Denizli olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden binlerce kişi cenaze töreni için Tavas’a akın etti. Yaklaşık 10 bin kişi şehit erin cenazesi gelmeden önce ilçe merkezinde yürüdü. Terör örgütünü lanetleyen binler, hep bir ağızdan hainlere öfke kustu. Tavas Karayolu’na yürüyen vatandaşlar, şehidin cenazesini ilçe girişinde karşıladı. Şehit Er’in cenazesi ilçe girişinde tekbirler ve sloganlarla karşılandı. Kalabalık şehidin cenazesiyle birlikte şehit evine kadar yürüdü. Cenaze arabasındaki şehidin naşı daha sonra Çarşı Camii’ne götürüldü.

TAVAS KEPENK İNDİRDİ
Tavas’ta bugün olağan üstü duyarlılık vardı. İlçede neredeyse hiçbir esnaf dükkan açmadı. Kadını, yaşlısı, çocuğu teröre karşı tepkisini ortaya koymak için gün boyu alanlardaydı. Cenaze töreni sırasında neredeyse tüm ilçe hemşerilerine son görevlerini yerine getirmek için Çarşı Camii’ndeydi.

KENT PROTOKOLÜ TAM KADRO
Şehidin Tavas’taki cenazesine Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Emniyet Müdürü Zeki Bulut başta olmak üzere kent protokolünün eksiksiz katlılığı cenaze törenine Denizli’nin iş ve siyaset dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Törende çok sayıda asker de hazır bulundu

BARİKATI AŞTILAR ÖN SAFLARI TUTTULAR
Binlerce Denizlili’nin tek yürek olup Fatih’e sahip çıktığı cenaze törenin ilginç görüntülerde oluştu. Şehidin cenazesi çarşı meydanına girerken izdiham yaşandı. Kalabalık polis barikatını aşarak meydana girdi. Fatih Küçükterci’nin cenaze törenine katılan akraba ve arkadaşları, ön sırada saf tuttu, protokol ise arka sıralarda kaldı. Mahşeri bir kalabalıkla gerçekleştirilen cenaze töreninde göz yaşı sel olup aktı. Bu arada şehidin bir arkadaşının Ak Parti Milletvekikili Nihat Zeybekci’ye gösterdiği tepki, güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

BAŞKA FATİHLER ÖLMESİN
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazından önce anne Nermin, ağabey İsmail, kardeşi Hakan Küçükterci ile ablası Kadriye Boyacı, şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin yakınları, “Başka Fatihler ölmesin” diyerek ağladı.

NAMAZI MÜFTÜ GÜRPINAR KILDIRDI
Şehit erin cenaze namazını İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırdı. Müftü Gürpınar, “Şehidimizi bağırarak, ıslıkla değil dualarla uğurlayalım. O artık şehit mertebesine ulaştı” diye konuştu. Şehit er Fatih Küçükterci’nin naaşı cenaze namazının ardından askeri törenle cenaze aracına konuldu ve ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar

hatice   -  Bağlantı 28 Eylül 2012, 00:47

Okadar çoq özLedim ki seni cenazeme qeleceqini bilsem ölesim war ♥

hatice   -  Bağlantı 28 Eylül 2012, 00:46

allahım cennetini mekan etsin ailesine sabırlar versin :((

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı