REKLAMI GEÇ

Son anda aksilik yaşamayın

Son anda aksilik yaşamayın

Düğün ya da nikah günü gelinlerin en mutlu ve bir o kadar da stresli günüdür. Hep son dakika bir aksilik yaşanacağı korkusu vardır. Özellikle gelin başı konusunda… Banu Urgancı, bu stresi yaşamak istemeyenler için adres araştırdı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2013 Cuma, 16:13

Gelin olmak, gelinlik giymek her kadının hayalidir. O özel gün için harıl harıl bir çok çalışma yapılır, planlar, organizasyonlar… Yapılacak zor seçimler vardır. Gelinlik, düğünün veya nikahın yapılacağı mekan, fotoğrafçı, pasta, davetiye ve tabi ki davetli listesi… Var da var. İş hiç bitmez. Ama bütün bunlar o özel günden önce hazırlanır ve son gün aksilik çıksa da yapacak bir şey yoktur. O özel günde gelinlerin mutlu olması, morallerinin bozulmaması için çevrelerindeki herkes ellerinden geleni yaparlar.

ic-1

Gelinler için gelinlikten sonra en önemli unsur duvak, saç ve makyajdır. Bu konuda sıkıntı yaşamamak için marifetli insanlarla çalışmalısınız. Bende sizi son dakika sürprizleri yaşamamanız için bu konuda oldukça deneyim ve tecrübeye sahip ekibi ile hizmet veren Asu Kuaför’e götürmek istiyorum. Asu Kuaför’ün sahibi ve yılların deneyimi ile donanmış Asuman Altınten ile bu konu hakkında güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

ic-3
Banu Urgancı: Bildiğim kadarıyla mesleğinizde deneyim çok önemli. Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz ve Asu Kuaför ne kadar zamandır hizmet veriyor?
Asuman Altınten: Kesinlikle mesleğim deneyim gerektiriyor. Ben 14 yaşında başladım bu mesleğe. 7 yıl başka salonlarda çalışarak ustalarımdan öğrendim mesleği. Daha sonra salon açmak için yeterli olduğumu anladığımda Meseret Sokak’ta ki salonumu açtım. Orada 11 yıl hizmet verdim. Şu anki yerimize 2008’de geçtik. Çaybaşı Caddesi Değirmenönü Camii karşısındaki bu salonumuzda 5 yıldır hizmet veriyoruz bayanlara. Salonumuz oldukça geniş ve kullanışlı olduğu için verdiğimiz hizmetin kalitesi de yükseldi tabii. Randevulu çalıştığımız için karmaşa ve aksiliğe meydan vermiyoruz. Bunun için bizden randevu almak isteyenler 0 258 264 13 15 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.

ic2

Banu Urgancı: Gelinleri memnun etmek zordur biraz. Siz nasıl başarıyorsunuz bunu?
Asuman Altınten: Aslında o kadarda zor değil. Gelinler bize güzel görünmek için geliyorlar, bizde onları güzelleştiriyoruz. Son dakika sürprizleri yaşamamak için bazı tedbirler alıyoruz ve gelinlerimiz buradan mutlu ve güzel birer gelin olarak çıkıyorlar.

Gelinlerimizle özel gün öncesi prova yapıyoruz. Gelinimizin; gelinlik modelini, yüz hatlarını, saç kesimini ve hatta düğünün yapılacağı mekanı dikkate alarak bir model belirliyoruz. Gelinlerimizi çok güzel hayalleri ve istekleri oluyor. Beraber olması gereken ve mevcut durumla ilgili güzel bir karar alıyoruz.
Manikür, pedikür, saç boyası ve istenmeyen tüylerden kurtulma işlemlerini düğün veya nikah gününden 2-3 gün öncesinde yapıyoruz. Özellikle saç boyamasını önceden yapmak en doğrusu. Çünkü renk ancak birkaç günde kendine geliyor ve istenmeyen bir durum olduğunda müdahale edebiliyoruz.
Banu Urgancı: Düğün günü neler oluyor burada?
Asuman Altınten: Gelinimiz randevulaştığımız saatte geliyor. Oje sürülüyor ve isteğe göre porselen ya da normal makyaja başlıyoruz. Saç yapılacak şekle göre ilk aşamasını atlatıyor. Sona doğru gelinimiz gelinliğini giyiyor ve duvağımızı takıp sabitliyoruz. En son makyaj ve saç rötuşlarımızdan sonra gelinimizi mutlu bir şekilde damada teslim ediyoruz.

ic4 Banu Urgancı: Evlenecek olan kızlarımıza neler önerirsiniz?
Asuman Altınten: Ben daha çok rahat saç modellerini öneriyorum. Gergin, sıkı sıkı değilde daha naturel saç modelleri gençlerimize çok yakışıyor. Biz zaten saçın dayanıklılığı için bazı gerdirmeler toplamalar yapıyoruz, ama mümkün olduğunca rahat modeller tercih etsinler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı