REKLAMI GEÇ

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE KAR İSYANI

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE KAR İSYANI

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantılarına tartışmalarla başladı. Geçen hafta yağan ve Denizli’yi esir eden kar erimiş ama elektrik kesintileri, su sıkıntısı, ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılardan bunalan meclis üyelerinin öfkesi geçmemişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2015 Cuma, 18:00

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantılarının ilk birleşimine Başkanvekili Ali Değirmenci başkanlık etti.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-ic

55 madde görüşülerek komisyonlara havale edildikten sonra, mecliste kar isyanı başladı. Geçen hafta Denizli’yi adeta esir eden kar yağışı ile ilgili yaşanan sıkıntılar, gündem dışı söz alan meclis üyeleri ve belediye başkanları tarafından dile getirildi. Özellikle ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, yaşanan sıkıntıları oldukça öfkeli bir üslupla anlattı.
CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, 10-15 yılda bir yağan kara AK Partili belediyelerin hazırlıksız yakalandığını, ana arterlerin açılmasına rağmen günlerce ara sokaklara girilemediğini söyledi. Çapar, bundan ders alınmış olmasını umut ettiğini dile getirdi.

AYDEM’E TEPKİ
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun tepkisi ise yaşanan elektrik kesintilerine idi. Elektrik olmadığı için içme suyu ulaştırmakta da zorlandıklarını belirten Devecioğlu, “Bir mahallem 3 gün elektriksiz ve susuz kaldı. Keşke belediyeler kadar AYDEM de bu durumlara karşı organize olabilseydi” dedi.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-ic-1

Bekilli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Başkafa ise büyükşehir belediyesinin yol açma ekiplerinin bir gün sonra ilçeye geldiğini belirterek, “Ancak operatör kimden nasıl bir talimat aldıysa bizimle muhatap olmadı. Orada belediye başkanı ve kaymakamı bilgilendirmesi gerekmez miydi?” dedi.

Eleştirilere yanıt veren Başkanvekili Ali Değirmenci, “Biz 28 araç 550 personelle karla mücadele ettik. Bu konuda başarısız olduğumuza inanmıyorum. Tabi ki insanların algıları farklıdır. Ayrıca, biz yağan karı felaket olarak değil, bereket olarak algılıyoruz” dedi.

AFİŞ TARTIŞMASI
CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, büyükşehir belediyesinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 1. görev yılı dolayısıyla bilboardlara astığı kutlama afişlerini eleştirdi. Çapar, “Umarım bundan sonra CHP’nin de afişleri için aynı hassasiyet gösterilir” dedi.

Başkanvekili Değirmenci ise “Siz de Bakan çıkarın, sizin de afişlerinizi her yere asalım” dedi.

Yorumlar

mehmet ali şahin   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 09:30

o bilboart paralarıyla kar kürüme makinasının taksidi yatardı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı