REKLAMI GEÇ

50 yıl sonra dünyaya bağlandılar

50 yıl sonra dünyaya bağlandılar

Torunlarına kızdılar bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdiler. Denizli’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursta, 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, bilgisayar ve internet kullanma kursu verildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2009 Perşembe, 18:13

Denizli Halk Eğitim Merkezi, ”Dünyada Bir Pencere Aç” isimli AB projesi çerçevesinde, 50 yaş ve üstündekiler için bilgisayar ve internet kullanma kursu açtı. Kursu bitiren 26 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende sertifikalarını alan kursiyerler, bilgisayar öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını, bu sayede hayatlarının daha da kolaylaştığını ifade ettiler. Bugüne kadar çocuklarının yardımlarıyla bilgisayar kullandıklarını belirten kursiyerler, sonunda kendilerine yönelik bir kurs açılmasından memnun olduklarını söylediler.

Törenin ardından duygularını anlatan kursiyerlerden Nuray Özgül, 60 yaşından sonra, açılan bu kursa katılıp bilgisayar öğrenmeye çalıştığını ifade ederek, ”Torunlarımın bilgisayarı var, bir şey anlamıyordum. Kuru kuru bakıyordum. Bu kursa katılmaya kara verdim. Almanya’da akrabalarım var. Onlarla görüşmek istiyordum. İnternete girecek kadar, yazı yazıp, görüntülü sohbet edecek kadar bir şeyler öğrendim. Su borcumu bile internetten öğrenebiliyorum artık” diye konuştu.

62 yaşındaki Gülsüm Ünveren de, kursa ilk müracaat edenlerden birisinin kendisi olduğunu, teknolojiye ayak uydurabilmek, dünyadan bilgi sahibi olmak için bilgisayar öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

Ali İhsan Durak ise 56 yaşında bilgisayar öğrenmeye karar verdiğini bildirerek, evde bilgisayar olmasına rağmen açıp kapatmayı bile bilmediğini, torunlarının çok iyi bilgisayar kullanması nedeniyle böyle bir kursa giderek öğrenmeye karar verdiğini kaydetti.

Yaşlıların bilgisayar kullanmasını öğrenmesi amacıyla bilgisayar kursu düzenlediklerinin belirten Kurs Öğretmeni İsmail Karakaya, Avrupa Birliği Projesi kapsamında 50 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik bilgisayar kursunun başlatıldığını ve 2 grup halinde eğitimlerin verildiğini belirtti. 50 yaş üzeri vatandaşlara bilgisayar kullanımı başta olmak üzere; işletim, yazı yazma ve internet konusunda eğitimlerin verildiğini belirten Karakaya, kursiyerlerin kısa sürede interneti öğrendiklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı