REKLAMI GEÇ

Adım Fizik günleri başladı

Adım Fizik günleri başladı

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Adım Fizik Günleri-2 PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde başladı.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2012 Çarşamba, 16:47

ADIM Konsorsiyumu kapsamında 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde başlayan ADIM Fizik Günleri’nin ikincisi, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.
Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çetişli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Erdoğan, çok sayıda araştırmacı ve öğrenci katıldı.

Açılışta ilk sözü alan PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Erdoğan, temel bilim olarak nitelendirilen fizik, kimya ve biyolojinin günümüzde gittikçe zayıfladığını belirterek, bunun sadece Türkiye’de değil Dünya’da görüldüğünü kaydetti. Prof. Dr. Erdoğan, fizik bölümlerinin sorunlarının tartışılacağı ve bilimsel çalışmaların paylaşılacağı çalıştayın yararlı olmasını dileyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çetişli ise temel bilimlerde gerçek anlamda bazı sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, bu bilimlere her zaman ihtiyaç duyulacağını söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan ise, temel bilimcilerin endişe etmemeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Ben inşaat mühendisiyim ve mühendislik bölümünde %25 temel bilimler dersi mutlaka olmalıdır. Binanın temeli olmadan ayakta durması mümkün değildir. Temel bilimlerin önümüzdeki dönemlerde olması gereken pozisyonlarda olacağına inanıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Adım Fizik Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara plaket verildi.

“Üniversitelerde Fizik Bölümü ve Geleceği” konulu oturum ile başlayan ve üç gün sürecek olan çalıştayda, 55 sözlü bildiri ve 67 poster sunumu yapılacak. Kongreye bölge ve diğer üniversitelerden 500 araştırmacı katılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı