REKLAMI GEÇ

AKRAN ARABULUCULUK EĞİTİM PROGRAMI İLK KEZ DENİZLİ’DE UYGULANACAK

AKRAN ARABULUCULUK EĞİTİM PROGRAMI İLK KEZ DENİZLİ’DE UYGULANACAK

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Türkiye’de pilot bölge seçilen Denizli’de ilk kez uygulanacak olan Akran Arabuluculuk Eğitim Programı’nın şiddete alternatif bir yol olarak ortaya çıktığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2011 Perşembe, 18:57

Oğuz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında hazırlanan 5 kitabı tanıttı. Bu program sayesinde öğrencilerin ve velilerin olası problemlerinin çözüm bulunacağını ifade eden Oğuz, “Akran ara buluculuk modeli, şiddete alternatif bir yol olarak ortaya çıktı” dedi.

,

Zafer Gonenc

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Rehberlik araştırma Merkezi (RAM) ve okullardaki psikolojik danışmanların hazırlamış olduğu program eğitiminin 4 kitap ile boşanma ve çocuk üzerine yazılan bir kitapla birlikte toplam 5 kitapta toplandığını belirten Oğuz, “Akran buluculuk ile öğrencilerimiz farklılıklara karşı saygılı olma ve tolerans geliştirme konusunda daha da başarılı olacaktır. Çünkü akran buluculuk ile öğrencilerimiz kendilerinin yarattıkları sorunları yine kendileri çözecektir” diye konuştu.

Denizli’de okullarda 4 yıl sonra ilköğretim ikinci kademe ve orta öğretimde tüm sınıflarda akran bulucuların olacağını dile getiren Oğuz, öğrencilerin yaşam becerilerini hem kendilerini uygulayacağını, hem de arkadaşlarının kazanmasına yardımcı olacağını bildirdi.

Oğuz, kitapların iki eğitim seviyesi için ayrı ayrı hazırlandığını ifade ederek, konuşmasını söyle sürdürdü: “Şiddete başvurmayan öğrenciler ve barış dolu okullarımızla uzlaşı kültürünün daha çok olduğu bir toplum olma konusunda önemli bir adım atmış olacağız. Barış dolu toplum için en önemli görevin biz eğitimcilere düştüğünü ve arabuluculuk becerilerinin küçük yaştan itibaren öğrenilmesinin önemi düşünülürse akran arabuluculuk kitabımızın bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum” Kitapların rehber öğretmenler ve öğrenciler için de son derece önemli olduğunu vurgulayan Oğuz, kitapların hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı