REKLAMI GEÇ

Anaokullu minikler geleceği kodluyor

Anaokullu minikler geleceği kodluyor

Okul öncesi eğitimde Denizli’de ilk ve tek kodlama atölyesini açan Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulu’nun minik öğrencileri, geleceği kodlamaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2019 Pazartesi, 17:36

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’de ilk kez anaokulu seviyesinde kodlama atölyesi açan Acıpayam Mehmet Manisalı Anaokulu’nu ziyaret etti. 185 öğrenci ve 10 öğretmenin bulunduğu okulda minikler kurulan kodlama atölyesi sayesinde geleceği kodlamaya başladı.

Her fırsatta okul öncesi eğitimin öneminden bahsettiklerini ve buna çok önem verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çocukların daha küçük yaşlarda oyun mantığında kodlama ile tanışmış olmasının önemine değinerek, “Dijitalleşen dünyada çocuklarımızın bilişimsel ve algoritmik tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek, matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırmak, teknoloji bağımlılığının önüne geçerek teknolojiyi bilinçli kullanmalarını sağlamak amacıyla projelerimizi yürütmekteyiz. Okulumuzda 24 öğrencimiz kodlama eğitimi almaktadır. Okul müdürlüğümüzce Mart ayı içerisinde bu sayı 72 öğrenciye çıkarılacak. Ülkemizin teknoloji çağında dijitalleşmesine bir katkı da Acıpayam ilçemizden oluyor. Yaptıkları önemli çalışmalar Denizli eğitimine değer katan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı